Maraş depremlerinden etkilenen Diyarbakır dahil 11 ilde birçok bina yıkılırken bir çok binada ağır hasar raporu aldı. Ağır hasar raporu alan bazı binalar yıkılırken halen yüzerce bina da yıkılmayı bekliyor. 

Diyarbakır’da ilginç bina! Alt katında muayene üst katında ders çalışılıyor Diyarbakır’da ilginç bina! Alt katında muayene üst katında ders çalışılıyor

Merkez Bağlar ilçesi Gürsel Caddesi Yunus Emre Mahallesi 924. Sokakta bulunan ve 6 Şubat depremlerinden sonra ağır hasar raporu alarak boşaltılan 3 katlı müstakil ev sabah çöp dökenlerin gece ise madde bağımlıların kullandığı mekan haline geldi. 

GECE MADDE BAĞIMLILARIN GÜNDÜZ ÇÖP DÖKENLERİN MEKANI
Mahalle sakinleri her gece madde bağımlıların uğradığı ağır hasarlı apartmanın yıkılmasını istiyor. 3 katlı evin 3 katıda çöp yuvası olmuş durumda. Mücadele’ye konuşan mahalle sakini Mehmet Ay, “Tüm mahalle sakinleri bu evin yıkılmasını istiyor. 6 Şubat depremlerinden bu yanadır ev ağır hasarlı durumdadır. Şuan evin içerisi çöp yuvası olmuş durumda. Sabah çöp dökenlerin yeri gece ise madde bağımlıların mekanı haline gelmiş. Gece biz bile dışarı çıkarken tedirgin oluyoruz. Çocuklarımızı markete bile gönderemiyoruz.  Mahalleli olarak en kısa sürede yıkılmasını istiyoruz. Çöp kokusundan evin yanına bile yaklaşamıyoruz” Diye konuştu.

YETKİLİLERDEN CEVAP YOK
Öte yandan mahalle sakinleri evin yıkılması için mahalle muhtarı aracılığıyla gerekli yerlere şikayet ettiklerini fakat sonuç alamadıklarını belirttiler. Mahalleliler, yetkililer gelmeyince bir süre önce kendi imkanlarıyla evin içerisindeki çöpleri çıkardığını fakat bir süre sonra yine aynı durumların yaşandığını görünce bir daha dokunmadıklarını evin yıkılmasından başka bir çare olmadıklarını söylediler.

Muhabir: Abdullah AKYOL