Yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı haline gelen Diyarbakır, son dönemlerde artan zam furyasıyla boğuşuyor. Vatandaşlar yaşanan zamlarla ilgili başta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ildeki tüm yetkililere seslenerek, “Yaşanan zamların önüne geçin!” dedi.

Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne 50 işçi alınacak! Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne 50 işçi alınacak!

HASAN PAŞA HANI’NDA ŞİŞE SU 20 LİRAYA SATILIYOR!
Özellikle kentin en turistik dinlenme ve yiyip içme mekanlarından biri olan Hasan Paşa Hanı’na giren yerli ve yabancı turistler de yaşanan zamlardan şikayetçi. Kentte bazı işletmeler suyu 5 lira, 7.5 lira veya 10 liraya satarken, Hasan Paşa Hanı’nda ise su müşterilere 20 liradan satılıyor. Hasan Paşa Hanı’ndaki bazı işletmeler müşterilerine şişe suyu 20 liradan satarken, bazıları ise aynı fiyattan müşterilere bardak suyu 20 liraya satıyor.
 
Sur bölgesindeki pek çok mekanın zamlı olduğunu ve fiyatlarının yüksek olduğunu söyleyen turistler, Diyarbakır’ı gezerken uygun fiyatlarla alışveriş yapmanın uygun olacağını belirtti.

Muhabir: Devrim AKTÜRK