Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası (DİLTO) ve KOSGEB’in değerli destekleriyle, Diyarbakır Fuarcılık ve Ticaret A.Ş. tarafından 12-17 Kasım 2024 tarihlerinde 6. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı; Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Diyarbakır’ın tescilli lezzetleri tanıtıldı

GEÇEN YIL 347 BİN 641 KİŞİ ZİYARET ETTİ
Mezopotamya’nın kadim kentlerinden biri olan Diyarbakır’da bu yıl altıncısı düzenlenecek olan fuarı geçen yıl 347 bin 641 kişi ziyaret etti. Sektördeki yeniliklerin sergilendiği yeni ticari işbirliklerinin sağlanabileceği fuarımız katılımcı firmalar ile sektör profesyonellerini bir araya getirmeyi hedefliyor. 

Bölgede 7 ve üzeri deprem tartışması! Diyarbakır var mı? Bölgede 7 ve üzeri deprem tartışması! Diyarbakır var mı?

59 İLDEN 170 FİRMA KATILIM SAĞLIYOR
6 günlük fuar programımızda Adana’dan Adıyaman’a, Afyon’dan Ankara’ya, Aydın’dan Batman’a, Bitlis’ten Bursa’ya, Çankırı’dan Çorum’a, Denizli’de Elazığ’a, Erzincan’dan Erzurum’a, Hatay’dan İzmir’e 59 ilden 170 firma katılım sağlıyor.

Firmalar; bakliyat, hububat, baharat, yağ, et ve et ürünleri, unlu mamulleri, katkı malzemeleri,
Çikolata / şekerleme/dondurma, süt ve süt ürünleri, kahve, çay ve ekipmanları, kahvaltı ürünleri, donmuş gıdalar, kuru gıdalar, konserve ürünleri alanlarında faaliyet gösteriyor. 

Fuar aynı zamanda gastronomi alanında pek çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 12 Kasım 2024 Salı günü saat 12:00’de açılışı yapılacak fuar her gün 11:00 – 19:00 saatleri arasında açık olacak. Fuar kapsamında workshoplar, söyleşiler ve Mezopotamya’da Gastronomi Turizmi çalıştayı da gerçekleşecek. 

Gastro İnovasyon Merkezi 6 gün boyunca fuarda kurduğu stantta Nardan Aşı, Xillorik, Bulgur Ekmeği, Diyarbakır Çöreği, Diyarbakır Ekşili Dolması, Cimili Tatlısı, Habenisk gibi Diyarbakır’a özgü yöresel lezzetler için kadın kooperatifleri ile birlikte workshoplar düzenleyecek.

Kaynak: Haber Merkezi