Lice Merkez Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Üstçavuş H.U. kendisine N.İ. tarafından bir yakınıyla ilgili yakalama kararının kaldırılması karşılığında rüşvet teklifinde bulunulacağı ihbarı ile Lice Adliyesine şikâyette bulundu. Başsavcılığın talimatıyla Sulh Ceza Hakimliğinden alınan teknik araçlarla izleme kararıyla karakol komutanının makam odasına ses ve görüntü kayıt cihazı yerleştirildi ve N.İ.’nin gelmesi beklendi. Randevuya bir yakınıyla birlikte gelen N.İ., karakol komutanıyla baş başa özel bir konu görüşeceğini belirterek yanındaki arkadaşının dışarı çıkmasını istedi.

PARA VERDİ, ZEKAT DEDİ
Sözcü’nün haberine göre, Karakola gelen N.İ, daha sonra bir suçtan dolayı yakalama kararı bulunan yakını S.Ö. hakkında işlem yapılmaması ve yakalama kararının kaldırılması karşılığında elindeki 18 bin lira para destesini karakol komutanına uzattı. Alınan görüntü ve ses kaydı üzerine suçüstü yakalanan N.İ. göz atına alınarak savcılığa sevk edildi. Rüşvet teklifinde bulunan zanlının ifadesi ise pes dedirtti. Komutana rüşvet teklif etmek amacıyla parayı uzatmadığını, Ramazan ayı nedeniyle kışlada yoksul ve yardıma muhtaç askerlerin olabileceğini, bu nedenle malının zekâtını onlara vermek istediğini iddia etti.

Diyarbakır Valiliği Narin’in mezarını yaptırdı Diyarbakır Valiliği Narin’in mezarını yaptırdı

Daha sonra bir suçtan dolayı yakalama kararı bulunan yakını S.Ö. hakkında işlem yapılmaması ve yakalama kararının kaldırılması karşılığında elindeki 18 bin lira para destesini karakol komutanına uzattı. Alınan görüntü ve ses kaydı üzerine suçüstü yakalanan N.İ. savcılığa sevk edildi.

N.İ ifadesinde rüşvet teklif etmek amacıyla para vermediğini Ramazan ayı nedeniyle kışlada yoksul ve yardıma muhtaç askerlere dağıtılmak üzere malının zekatını verdiğini savundu.

Kaynak: Sözcü