Zengin kültürü ve eşsiz tarihi yapılarıyla her yıl yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Diyarbakır, pek çok doğal yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktaları arasında olan Diyarbakır’da tarihi mekanların yanı sıra birçok şelalesi de bulunmaktadır. Bunlardan dikkat çekenlerden biri de Çınar ilçesinde bulunan ve ismiyle de dikkat çeken Çeme Reş yani Karaçay şelalesidir.

Çeme Reş Çınar Diyarbakır

İSMİNİN ÇEME REŞ OLMASINA BAKMAYIN 

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde bulunan ve kent merkezine 50 kilometre uzağındaki Çeme Reş olarak bilinen Karaçay, hem görüntüsü hem de ismiyle dikkat çekmektedir. İlçeye bağlı Aşağı Konak Köyünde bulunan ve bölge halkı tarafından Çeme Reş olarak bilinen Karaçay, görüntüsü, buz gibi kaynak suyu ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine eşsiz bir manzara sunuyor.

Çınar Şelale Çeme Reş

ÇEME REŞ, TURİZME KAZANDIRILMAYI BEKLİYOR 

Her yaz çevre illerden gelen ziyaretçileri ağırlayan Çeme Reş, kristal berraklığındaki suyu, yemyeşil piknik alanlarıyla büyülemeye devam ediyor. Özellikle yaz aylarında tatil imkanı bulmayan vatandaşların Diyarbakır'da en çok tercih ettiği yerlerden biri olmaya devam eden Çeme  Reş, keşfedilmeyi bekliyor.

Haber: Remziye ÇELİK 

Editör: Remziye Çelik