Merkez Yenişehir İlçesi Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin arkasındaki biçilmiş bir tarlada bugün saat 13,30 civarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine kısa sürede itfaiye ekipleri yönlendirildi. Rüzgarın da etkisiyle giderek yayılan yangına itfaiye erlerinin müdahalesi devam ediyor.

Diyarbakır’daki minibüs kazasından kötü haber! Ölü sayısı arttı Diyarbakır’daki minibüs kazasından kötü haber! Ölü sayısı arttı

Diyarbakır’da son günlerde art arada gelen yangınlar sürüyor. Geçtiğimiz haftalarda Çınar ve Mazıdağı sınırları arasında çıkan ve 15 kişinin hayatını kaybettiği, bine yakın hayvanın öldüğü, yüzlerce hayvanın da yaralandığı yangın faciasının ardından kentte bugüne kadar birçok yangın meydana geldi.  Tüm uyarılara rağmen anız yangınlarının önüne bir türlü geçilemezken meydana gelen yangınlarda ekili alanlar da kül oluyor. Neredeyse her gün çeşitli nedenlerden dolayı yangınların çıktığı Diyarbakır merkez ve ilçelerinde bugüne kadar binlerce ekili alan kül olurken, onlarca çiftçi de mağdur oldu.

Muhabir: Orhan YALÇIN