Diyarbakır’da özellikle gıda fiyatları aldı başını gidiyor. Semt pazarlarında artan fiyatlar adeta cep yakmaya başladı. Peki, semt pazarlarında en çok neye zam geldi? Fiyatlar ne durumda? İşte detaylar…

SARIMSAĞIN KİLOSU 200 LİRAYI BULDU 
Diyarbakır’da zamları durdurmak nerdeyse imkansız hale geldi. Semt pazarında bu haftanın zam şampiyonu sarımsak oldu. Sarımsağın kilo fiyatı 200 lira olarak satışa sunuldu. Sarımsağın kilo fiyatını duyan vatandaşlar almaktan vazgeçti.

Diyarbakır’da yasak bitti! İşte tezgahların kralı Diyarbakır’da yasak bitti! İşte tezgahların kralı

"300 LİRAYA BİR BUÇUK KİLO SARIMSAK ALABİLİYORUZ"
70 liradan satılan limona talep azaldı. Vatandaşlar gelen zamlardan dolayı doğru dürüst alışveriş yapamadıklarını söyledi. Eskiden 300 liraya haftalık alışverişlerini yapabildiklerini söyleyen vatandaşlar şimdi ise bu parayla sadece bir buçuk kilo sarımsak alabildiklerini ifade ettiler.

"ÇOCUKLARIMIZA DOĞRU DÜRÜST MEYVE ALAMIYORUZ" 
Mücadele’ye konuşan semt pazarına gelen bir vatandaş, “Eskiden 200-300 liraya haftalık pazarımızı yapabiliyorduk. Fakat şimdi ise 1500 lira ile anca haftalık pazarımızı yapabiliyoruz. Her şey ateş pahası oldu. Bu zamların duracağı yok. Çocuklarımıza doğru dürüst meyve bile alamıyoruz. Sonumuz hayrola” ifadelerini kullandı.

İşte Diyarbakır semt pazarında bazı meyve ve sebze fiyatları şöyle;
Sarımsak: 200 lira 
Bamya: 100 lira 
Acur: 40 lira 
Karpuz: 7,50 lira 
Limon: 70 lira 
Kavun tane: 50 lira 
İncir: 60 lira 
Elma: 40 lira 
Üzüm: 45 lira 
Erik: 35 lira

Muhabir: Abdullah AKYOL