Merkez Sur ilçesi Cami Kebir Mahallesinde bulunan İskender Paşa Aile Sağlığı Merkezi, yıkım firması tarafından adeta harabe hale getirildi. Firmanın binayı yıkmaktan vazgeçtiğini söyleyen mahalle muhtarı Orhan Çakmak, eşyaların çalışmasına tepki gösterdi.

8 MAHALLEYE BAĞLI OLAN SAĞLIK OCAĞI YIKILMAYI BEKLİYOR
6 Şubat Maraş merkezli depremlerde Diyarbakır’da birçok bina yıkılırken birçok binada ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle yıkılma kararı alındı. Sur ilçesinde bulunan İskender Paşa Aile Sağlık Ocağı ise deprem yönetmeliğine uygun olmaması ve güçlendirilmesinin gerektiği tespit edilmiş ancak güçlendirme çalışmasının maliyeti yüksek olduğu için yıkım kararı alınmıştı. Şubat ayından beri kapalı olan sağlık ocağı mahalledeki vatandaşları mağdur etmişti. 8 mahalleye bağlı olan sağlık ocağı yıkılacağı için hemen yakınlarında bulunan yerde yeni bir sağlık ocağı açılmıştı. 

“DEVLETİN MALINI ÇALDILAR! BU BİR HIRSIZLIKTIR”
Boşaltılan bina aylardır yıkılmayı bekliyordu. Mücadele’ye konuşan Cami Kebir Mahalle Muhtarı Orhan Çakmak; “Bir müteahhit ve beraberinde mühendisler gelip bizleri Sağlık Bakanlığı gönderdi dediler. Mahallenin ölçüsünü alıp gittiler. 6 Eylül Cuma günü gelip sağlık ocağındaki eşyaları alıp kamyona yüklediler. Bizde bu duruma sevindik. Sonrasında baktık ki ses seda yok. Müteahhit ve mühendisleri aradım. Bana dediler yıkım olmayacak buraya kepçe girmiyor. Bende onlara madem kepçe girmeyeceğini biliyorsunuz neden eşyaları alıp gittiniz. Bizleri oyalamaktan başka bir şey yapmadılar. Sağlık ocağını harabeye dönüştürüp gittiler. İçerisinde bulunan değerli para edecek eşyaları alıp götürdüler. Bu hırsızlık değil de nedir.  Devletin malını çalıp gittiler. Binayı yıkmayacaksanız eşyaları geri getirin dedik bizlere red cevabı verip biz burayı yıkmaktan vazgeçtik dediler. Şu anda mahalle diken üstündeler. Çocuklar okula gidiyor. Binanın kapıları açık, çoluk çocuk içeri giriyor. İçeri girenin haddi hesabı yok. Mahalleli de beni sıkıştırıyor muhtar buna bir çözüm bul diyor. Ben elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum. Bu sabah belediyeyi çağırdım Sur Belediyesi bina etrafındaki çöpleri temizlediler. Yetkililerden bir an önce yardım bekliyoruz” Diye konuştu.

Diyarbakır’da döner fiyatı uçtu! Simit-ayran rağbet gördü Diyarbakır’da döner fiyatı uçtu! Simit-ayran rağbet gördü

ELEKTRİK KABLOLARI TEHLİKE SAÇIYOR! ÇOCUKLARIN CAN GÜVENLİĞİ YOK
Öte yandan sağlık ocağı içerinde hiçbir eşyanın kalmadığı görüldü. Elektrik kablolarının bile söküldüğü sökerken de patladığı için götüremedikleri söylendi. Elektrik kablolarının ise tehlikeli bir şekilde yerde olduğu görüldü. Vatandaşlar çocuklarına elektrik çarpılmasından endişe ediyor. Müteahhit 2 kapıyı da götürdüğü için bina içerisine kolaylıkla herkesin girebildiği görüldü. Mahalledeki vatandaşlar binanın bir an yıkılması için çağrıda bulundu.

Muhabir: Abdullah AKYOL