Dicle Üniversitesi Kan Bankası önünde doğum yapan bir köpeğin yavruları, gençlik hastalığına yakalandı. Hasta 7 yavru köpekten altısı yaşamını yitirirken sağ kalan bir yavru Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından koruma altına alındı. 

Köpeklerin yaşamını yitirmesi ihbarı üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) bölgede incelemelerde bulundu.

Sağlık İşleri Daire Başkanı Abdulvahap Saçaklı, Diyarbakır Hayvan Bakım Evi Sorumlusu Jêhat Altun, veteriner hekim, hayvan barınağında görevli 2 personel ve HAYTAP Diyarbakır İl Temsilcisi Sevgi Ekmekçiler olay yerinde bizzat incelemelerde bulundu.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesi’nin başhekimi değişti! Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesi’nin başhekimi değişti!

Yapılan incelemede aynı hayvanın geçen sene de yavrularını doğurduktan sonra gençlik hastalığından öldüğü, yeniden doğumun ardından yavruların gençlik hastalığından öldüğü ve sadece bir tanesinin hayatta kaldığı tespit edildi.

Bunun üzerine anne ve yavrusu Büyükşehir Belediyesine ait gezici kısırlaştırma aracına alındı, Hayvan Barınağına götürülerek tedavi altına alındı.

Büyükşehir Belediyesi veterineri yavru köpeğe ilk müdahalesini yaptı, anne köpeğe ise kısırlaştırma işlemi yapılacak.

Kaynak: Bülten