Büyükşehir Belediyesine ait zabıta ekiplerince yapılan denetimde Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan otobüs durağında denetim gerçekleştirdi. 2 aracın durakları işgal ettiğini gören ekipler ceza kesip araçları çekiciyle kaldırdı.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesi’nin başhekimi değişti! Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesi’nin başhekimi değişti!

YAZI BIRAKILDI
Zabıta ekipleri araçların ön camına ise yazılı kağıt bıraktı. Kağıtta şu ifadelere yer verildi; “Sayın sürücü kaldırım, cadde, yol, meydan, durak vb. yer ve hallere aykırı olarak aracınızı uygunsuz park ettiğiniz tespit edilmiş olup, yasal mevzuat kapsamında aracınıza 1608 sayılı Kanunun 1. maddesi / 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 38.maddesi gereğince idari para cezası uygulanmıştır. İdari Yaptırım Karar Tutanağı Tebligat Kanunu hükümleri gereğince adresinize postalanacaktır”

 

DURAKLARIN 15 METRE ÖNCESİNE YA DA SONRASINA PARK ETMEK YASAKTIR
Kurallara uymayan sürücüler ne yazık ki diğer sürücüleri zor durumda bırakabiliyor. Otobüs durağına park etme cezası ödemek istemiyorsanız, araçlarınızı park ettiğiniz yere dikkat etmeniz gerekmektedir. Araçların otobüs duraklarına belirli mesafelere göre park edilmesi durumunda bu cezayı ödemek durumunda kalmayacaksınız. Günümüzde ne yazık ki araçlar duraklara park edilirken, otobüs durakları düşünülmediği için, otobüse binecek olan vatandaşlar da zor durumda kalabiliyor. Bu durum da ister istemez trafiği engelliyor. Duraklara 15 metre kuralı bulunuyor. Durakların 15 metre öncesine ya da sonrasına araç park etmek yasaktır.

Muhabir: Abdullah AKYOL