Diyarbakır Sinema Ofisi, boşaltılan Sur PTT Binasının Diyarbakır Sinema Müzesi olması için imza kampanyası başlattı. Change.org üzerinden başlatılan kampanyanın açıklaması şöyle: 

“Sinema, Diyarbakır'da 1950-1970 yılları arası adeta nirvanasını yaşamış ve bunun bir göstergesi olarak 1956 yılında Türkiye ve Balkanların en büyük sineması Diyarbakır’da kurulmuştur. Sinemacıların göz bebeği halini alan şehirde onlarca filmin galası yapılmıştır.  1970’lere kadar 20'den fazla orta ve büyük ölçekli sinemanın olduğu Diyarbakır’da;  yazlık ve küçük ölçekli sinemalarda hesap edildiğinde bu sayının 40’ı aştığı bilinmektedir. Kentin dokusuna 1920’lerde tam anlamıyla dahil olan sinema kültürü, 100 yılı aşkın bir süredir Diyarbakır'ın en önemli sanat parçalarından biridir. Bu kültürün bir getirisi olarak şehir, çok sayıda oyuncu, yönetmen, senarist, müzisyen ve azarın yetiştiği doğal bir akademi haline gelmiştir. Ortadoğu’nun en özgün sanat merkezlerinden biri olan Diyarbakır’ın bu kimliğini görünür kılacak,  sinemamızı ve sanatçılarımızı yaşatacak bir "Sinema Müzesi" elzem olmuştur. 

Diyarbakır’a kötü haber geldi: Bugün dışarı çıkmayın! Diyarbakır’a kötü haber geldi: Bugün dışarı çıkmayın!

Diyarbakır Sinema Ofisi Olarak, Diyarbakır’ın önemli sinema objelerinden olan 4 ayaklı minarenin de bulunduğu Yenikapı Sokaktaki boşaltılan PTT Şubesi binasının “Diyarbakır Sinema Müzesi” olarak işlevlendirilmesini” istiyoruz. 

Başlattığımız bu kampanyayla sizleri Diyarbakır’ın Sinema Kültürüne sahip çıkmaya çağırıyoruz.” 

Kampanya linki: 
https://chng.it/kGt2ghhm2t

Kaynak: Haber Merkezi