Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sunulan yeni tebliğ taslağı, et ürünleri ve karışımları için getirilecek önemli değişiklikler içeriyor.

19 Eylül ne günü olarak kutlanır! 19 Eylül ne günü olarak kutlanır!

Hali hazırdaki mevzuatta ‘Kanatlı et döneri ve kanatlı eti karışımlarında’ yüzde 20 olan yağ miktarı yüzde 15’e düşürüldü.

İLK KEZ BURGER TANIMINA YER VERİLECEK
Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, ayrıca taslakta ilk kez Burger tanımına yer verilerek üretim şekli belirleniyor. Hazırlanan taslak ile ilk kez hamburgere dair net bir tanım getirilmiş oluyor. Bu yeni tanıma göre hamburger, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların özenle seçilmiş etlerinden elde edilen bir karışım. Bu karışıma, hayvanların yağları, lezzet katacak çeşitli baharatlar ve diğer gıda katkı maddeleri eklenerek farklı şekillerde hazırlanır. Sonuç olarak, pişirilmeye hazır veya pişirilmiş halde tüketilebilen kırmızı et veya kümes hayvanı bazlı bir ürün elde edilir.

SUCUĞUN KALSİYUM SINIRI GÜNCELLENİYOR
Taslaktaki bir diğer önemli değişiklik ise sucukla ilgili düzenlemeler. Bu düzenlemeler sayesinde, sucuk ve ısıl işlem görmüş sucuk gibi ürünlerin daha kolay sınıflandırılabilmesi hedefleniyor. Ayrıca, ısıl işlem görmüş kümes hayvanı sucuğunda kullanılan kalsiyum miktarı için yeni bir sınır belirleniyor. Bu sayede tüketicilere daha güvenilir ve kaliteli ürünler sunulması amaçlanıyor."
 

Kaynak: Haber Merkezi