Diyarbakır'da serbest piyasa vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Kira zam oranları yüzde 65’e çıktığı günden beri ev piyasası tepe taklak oldu. Bazı ev sahipleri yüzde 65 zammına uymadığı kendi belirlediği orana göre hareket etmeye başladı. Bu da ev almak isteyenleri bir hayli zorlamakta.

Merkez Bağlar ilçesinde bir evin fiyatı adeta pes dedirtti. Bir internet sitesine koyulan ev ilanında tek balkonlu 2+1 dairenin fiyatı 17 buçuk milyon liradan satışa koyulduğu görüldü. Vatandaşlar ev fiyatlarını kendi kafalarına göre belirleyen ev sahiplerine yaptırım uygulanmasını istiyor. Asgari ücretli ve yeni evlenen çiftlerin ev alması sadece hayallerde kaldı gibi görünüyor.

Diyarbakır'da depremzedelere 7 bin lira fatura şoku! Diyarbakır'da depremzedelere 7 bin lira fatura şoku!

DİYARBAKIR 77 İLİ GERİDE BIRAKTI 
Kiralık piyasasında hareketlilik devam ediyor. Kiraların rekor seviyeye yükseldiği Diyarbakır’ın lüks semtlerinden biri olarak kabul edilen merkez Kayapınar ilçesinde imara açılan bölgelerde kiralar 60 bin liraya kadar çıkıyor. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı, İktisat Doktoru Ahmet Büyükduman, il il kiralık daire ilanlarında ortanca kira değerlerini açıklamıştı. Açıklanan verilere göre, Diyarbakır 18 bin lira kira ortalamasıyla Türkiye’deki sıralamasında 77 ili geride bırakarak 4’üncü olmuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL