Son dönemlerde Diyarbakır’ın ortak sorunları arasına dahil edilen ve tarihi İç Kale’de vatandaşların tepkisine neden olan Saray Kapı’daki araç trafiği için çözüm bekleniyor. Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesi Hazreti Süleyman Cami yerleşkesine gidilen Saray Kapı’da araç trafiğinin giriş ve çıkışlarının yasak olmasına rağmen her gün onlarca aracın geçmesi vatandaşın tepkisine yol açıyor.

Diyarbakır Saray Kapı Trafik

TABELADA “ARAÇ GİRİŞİ YASAK” YAZIYOR AMA KİMSE DİNLEMİYOR
Hazreti Süleyman Yerleşkesi’nde gerek piknik yapmak, gerekse de İç Kale’yi görmek için her gün yüzlerce vatandaşın ziyaret ettiği Saray Kapı’daki araç trafiğine çözüm bulunmasını talep eden vatandaşlar, “Tabelada araç girişi yasak yazıyor ama kimse dinlemiyor. Bu çözümsüzlük nereye kadar devam edecek? Her gün onlarca araç ayak parmaklarımızın dibinden İç Kale’ye giriş ve çıkış gerçekleştiriyor. Yetkililer bu durumu görmemezlikten gelmemelidir. İvedilikle harekete geçmelidirler.” dediler.

Diyarbakır’da zorlu mesai: Günlük 1000 lira alıyorlar! Diyarbakır’da zorlu mesai: Günlük 1000 lira alıyorlar!

EN ÇOK TEPKİ BAYRAM AYINDA GELMİŞTİ
Diyarbakır’da Nisan ayında gerçekleşen Ramazan Bayramı’nda yoğun bir rağbete ev sahipliği yapan Diyarbakır’ın tarihi İç Kale mevkiisini ziyaret eden vatandaşlar 11 Nisan tarihinde Mücadele’ye konuşmuş ve Saray Kapı’daki araç trafiği yoğunluğuna tepki göstermişlerdi.

Muhabir: Devrim AKTÜRK