Diyarbakır, tarih boyunca ticaretin merkezi olma özelliğini korumaya devam ediyor. Şehrin kalbinde yer alan sebze meyve hali, bu geleneği sürdürüyor. Her gün binlerce ton taze meyve ve sebzenin alım satımının yapıldığı bu hali, sadece Diyarbakır’a değil, çevre illere de hizmet edildiği biliniyor.

TİCARETİN KALBİ TARIM POTANSİYELİNİ DE GÖZLER ÖNÜNE SERİYOR
Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesinde bulunan sebze meyve hali, ticaretin kalbinin attığı yer olmasının yanı sıra, bölgenin tarım potansiyelini de gözler önüne seriyor. Bu hali ziyaret edenler, sadece alışveriş yapmakla kalmayıp, aynı zamanda Diyarbakır’ın zengin kültürel mirasını ve misafirperverliğini de deneyimliyor. Sabahın ilk saatlerinde başlayan mesai ikindi vakitlerine kadar devam ediyor. 

KIŞA HAZIRLIK YAPANLAR SABAHIN İLK IŞIKLARINDA YOLA KOYULUYOR
Vatandaşlar kışa hazırlık için toptan ve ucuza mal almak için sabah erken saatlerinde geliyorlar. Sonbahar ayına girmemizle birlikte yaz yiyecekleri artık yerini kış yiyeceklerine bıraktı. Vatandaşlar ise konserve yapmak için sabah vakitlerinde halin yolunu tutuyorlar. 

Diyarbakır’da indirim yapan mağazada izdiham! Diyarbakır’da indirim yapan mağazada izdiham!

YEREL EKONOMİNİN BÜYÜMESİNE KATKI SAĞLIYOR
Diyarbakır Sebze Meyve Hali, küçük üreticilerin büyük pazarlarla buluşmasına olanak tanırken, yerel ekonominin büyümesine katkı sağlıyor. Halin kooperatifleşme modeliyle çalışması, üreticilere sunulan desteklerin artmasına ve ürün çeşitliliğinin yükselmesine neden oldu. Üreticiler, direkt olarak alıcılarla buluşmanın avantajını yaşarken, tüketiciler de taze ürünlere ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Muhabir: Abdullah AKYOL