Verimli toprakları ile bilinen Diyarbakır’da çiftçiler hasadın ardından uyarılara rağmen anız yakmaya devam ederken, uzmanlar ise anız yakmanın toprağa ve ürüne çok büyük zararlar verdiğini ifade ediyor. Diyarbakır’da arpa ve buğday hasadının ardından tüm uyarılara rağmen tarlalarını yeni ürünlere hazırlama için anız yakma yöntemin başvurması, ortalığı adeta duman ve küle boğuyor.
#Diyarbakır’ın Eğil ilçesine bağlı Oyalı Köyü'nde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce anız yakıldı, anız yangını büyümeden söndü. pic.twitter.com/eh6476bou9
— Mücadele (@MucadeleGzt) August 25, 2024
Dün akşam saatlerinde de Eğil ilçesi Oyalı köyünde tarlada bulunan anız, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yakıldı. Alevler yükselirken yangın, kısa sürede söndü.