Diyarbakır denince artık akla karpuzdan çok sıcaklık geliyor. Özellikle son haftalarda artan sıcaklıklar etkisini göstermeye başladı. Kavurucu sıcaklıklar yüzünden tarihi yerler boş kaldı. Bundan en çok otel sahipleri ve Sur esnafı etkilendi.

Diyarbakır Hz. Süleyman Fotoğraf Bayram

OTEL FİYATLARI VE KAVURUCU SICAKLIK TARİHİ YERLERİ BOŞ BIRAKTI
Türkiye’nin en sıcak yerlerinden biri olan Diyarbakır’da kavurucu sıcaklıklar tarihi yerleri boş bıraktı. Bazı otellerde ise doluluk oranı yüzde 30’a kadar düştüğü söylendi. Otel işletmecileri otellerin doluluk oranlarının düşüşünün son zamanlarda otel fiyatlarına gelen zamlardan dolayı ve kavurucu sıcaklık olduğunu dile getirdi. Geçen seneye oranla yüzde 50 ile yüzde 70 oranında düştüğü söylendi. Bu durumdan dolayı hem otel işletmecileri hem de Sur esnafı etkilendi. 

Öte yandan Diyarbakır’da bir kişilik otel fiyatları 800 lira ile 1500 lira arasında olduğu söylendi.

Ünlü fotoğrafçı Ediz Özcan Diyarbakır’a geldi Ünlü fotoğrafçı Ediz Özcan Diyarbakır’a geldi

Diyarbakır Surları Fotoğraf Bayram

KAVURUCU SICAKLIKLAR TURİST SAYISINI AZALTTI
Merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi yerler bu sene ekonomik nedenlerden dolayı ve Diyarbakır sıcağından dolayı boş kaldı. Kurban Bayramı’nda bile sıcaklıktan etkilenen insanlar akşam vakitlerinde çıkmayı tercih ettiler. Bayramdan sonra sıcaklıklar daha çok etkisini göstermeye başladı. Diyarbakır’a gelen turist sayısı da bir hayli azaldı. Bu da otel işletmecilerini zora soktu. 

DİYARBAKIR’DA OTELLERDE DOLULUK ORANI YÜZDE 25’E DÜŞTÜ
Mücadele’ye konuşan bir otel işletmecisi; “Bu sene Diyarbakır’da otellerde doluluk oranı baya düştü. Yerli ve yabancı turistlerde ekonomiden etkilendi. Ekonomi dışında da sıcaklıkta etkisini gösterince burayı tercih edenlerin sayısı bir hayli düştü. Kurban Bayramında bile oteller dolarken kimse dışarı çıkmıyordu. Diyarbakır sıcağı bizi çok etkiliyor. Şuanda otelimizin doluluk oranı sadece yüzde 30, geçtiğimiz günlerde yüzde 25’e kadar düştü. İlk kez böyle bir durum yaşıyoruz.” Diye konuştu

Muhabir: Abdullah AKYOL