Diyarbakır Surlarına çivi çakıldığı ortaya çıktı! Diyarbakır Surlarına çivi çakıldığı ortaya çıktı!

Diyarbakır’da ekonomik nedenlerden dolayı sigara alamayan vatandaşlar tütüne yönelmiş durumda. Fakat tütüne gelen zamlardan dolayı hem satıcılar hem de içiciler bu durumdan şikayetçi. 

TÜTÜNÜN KİLO FİYATI GRAM ALTINI GEÇTİ
Sigaraya gelen zamlar tütün fiyatlarına da etkiledi. Önümüzdeki günlerde sigara fiyatlarına zam yapılması gündemde yer alırken tütün fiyatları da bundan nasibini alıyor. Tütüne gelen zamlar gram altın fiyatını da geçti.

DİYARBAKIR’DA TÜTÜN FİYATLARI 2 BİN 500 LİRAYA KADAR ÇIKTI
Diyarbakır’da tütün fiyatları aldı başını gidiyor. Tütünün kilo fiyatı 300 lira ile 2 bin 500 lira arasında satılmaya başlandı. Meşhur Adıyaman tütününün kilosu 1000 liraya kadar çıkarken Hakkari ve Bitlis tütününün kilosu 2 bin 500 liraya kadar yükseldi. Diyarbakır tütünü ise 700 lira ile 1000 lira arasında satılmaya başlandı. Tütün içicileri sigaraya gelen zamlardan dolayı tütüne yöneldiklerini fakat tütün fiyatlarına da her hafta zam gelmesinden bir hayli şikayetçiler. Öte yandan bugünkü değeriyle gram altın fiyatı ise 2 bin 447 liradan işlem görüyor.

TÜTÜNE GELEN ZAMLAR BİZİ PERİŞAN ETTİ
Mücadele’ye konuşan bir tütün içicisi gelen zamlara dert yakınarak; “Bu zamlar bizi perişan etti. Ben sigara içicisiydim her hafta sigaraya zam geliyordu. Bu da beni bir hayli zorluyordu. Bende tütüne geçmek zorunda kaldım. İlk başlarda fiyatları gayet uygundu fakat son zamanlarda gelen zamlar bizi tekrardan sigaraya itecek kadar strese koydu. Tütün fiyatlarına her hafta zam gelmesinden şikayetçiyiz. Satıcılarından elinden bir şey gelmiyor. Onlarda kendi ekmeğinin derdindeler. Bu işin sonu nereye gidecek bilmiyorum” Diye konuştu.

Diyarbakır’da satılan bazı tütün fiyatları şöyle;                 
Hakkari tütünü: 2 bin 500 lira
Bitlis tütünü: 2 bin lira
Diyarbakır Hazro tütünü (Hel Hel): Bin 200 lira
Diyarbakır Lice tütünü: 800 lira
Adıyaman tütünü: 300- 1000 lira 
Muş tütünü: 500 lira
Toz tütün: 200 lira

Muhabir: Abdullah AKYOL