Diyarbakır’da şehir içi ulaşama beklenen zam geldi. Buna göre, Minibüs (dolmuş) ücretlerinde öğrenci 12 lira, tam 20 lira, Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsler ve Özel Halk Otobüslerinde ise öğrenci 8 lira, tam 15 liraya yükseldi. Zam ise 28 Haziran Cuma günü uygulanmaya başlanacak.

Diyarbakır Ulaşım Fotoğraf

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı’ndan yapılan "Ulaşım ücretine yapılacak zam kararı derhal iptal edilmeli!" başlıklı açıklama şöyle:

Yeni bakanlar yemin etti Yeni bakanlar yemin etti

“Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) bugün aldığı ulaşıma zam kararını şaşkınlık ile karşılıyoruz. Artan yaşam maliyetleri ve azalan alım gücü, halkı zaten yeterince zor durumda bırakmışken ulaşım ücretlerine yapılan bu zamlar ek bir yük getirip halkın yaşam kalitesini daha da düşürecektir. Astronomik bir zam yaparak büyük bir adaletsizliğe de imza atılmış olunacaktır.

UKOME’nin bu kararı acilen gözden geçirmesi ve halkın sesine kulak vererek zamları geri alması gerekmektedir. Belediyenin, halkın ekonomik gerçeklerini dikkate alarak, zam kararını derhal iptal etmelerini bekliyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi