Merkez Bağlar ilçesi Sento Caddesi 964. Sokakta bulunan ve günde binlerce arabanın geçtiği yerde yayalar için yapılan üst geçit nerdeyse hiç kullanılmıyor.

Diyarbakır Büyükşehir, 10 farklı meslek grubundan işçi alacak! Diyarbakır Büyükşehir, 10 farklı meslek grubundan işçi alacak!

ÇOCUKLARIN TEHLİKELİ HAREKETİ
Yayaların karşıdan karşıya geçmelerini kolaylaştırmak için üst geçit veya alt geçitler yapılır. Sento Caddesinde yayalar için yapılan üst geçidin neredeyse hiç kullanılmadığı görüldü. Refüjlerde bulunan demirle kaplı yerin demir parmaklıklarının kırık olduğu ve herkesin o küçük demir parmaklıklarından geçtiği görüldü. Günde binlerce arabanın geçtiği alanda vatandaşların tehlikeli hareketi büyük sonuçlar doğurabileceği belirtiliyor. Vatandaşlardan gelen şikayet üzerine açık olan demir parmaklıkların kapatılması istendi. Daha öncede küçük çocukların kazaya sebebiyet verdiği söylendi.  

YAYALARIN ÜST GEÇİDİ KULLANMASI İÇİN KIRIK YERLER TAMİR EDİLMELİ
Mücadele’ye konuşan Mehmet Dikmen, “Her gün küçük çocuklar başta olmak üzere vatandaşlarımız üst geçit kullanmak yerine bu demir aralığından geçiyor. Kolay yolu seçiyorlar ama tehlikenin farkında değiller. Özellikle çocuklarımız bu tehlikenin eşiğindeler. Yetkililerin bir an önce kırık olan demir parmaklıkları tamir etmeleri gerekiyor. Günde binlerce araba geçiyor. Buradan biri fark etmeyebilir. Sonuçta kör bir nokta araba hızlı gelirse çarpabilir. Bu da arabanın suçu değil yayanın suçlu olduğunu gösterir. Yetkililer tamir ederse alanı üst geçidi kullanmak zorunda kalırlar” Diye konuştu

Muhabir: Abdullah AKYOL