Vücudu dinlendiren, zararlı toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olan halsizliği gideren, yüz kaslarını güçlendiren ve aynı zaman da kan şekeri ve tansiyonun dengelemesini sağlayan kenger otunun toplama zamanı başladı.

Diyarbakır'da baharın gelişiyle birlikte dağlarda yeşeren ve binbir derde deva olduğu bilinen kenger, tezgahlarda yerini almaya başladı. Son yıllarda birçok üründe yaşanan fahiş fiyat artışlarından kenger bitkisi de etkilendi. Geçen sene kilosu 40-50 liradan satılan kengerin bu yıl ki kilosu ise tam 100 liraya çıktı. Kenger otunun kilo fiyatını duyan vatandaşlar tezgahtan kaçarken, vatandaşlar gibi fiyattan yakınan esnaf da satış yapamadığını dile getiriyor.

BAHARIN MÜJDELEYİCİSİ: KENGER OTU
Merkez Sur ilçesindeki bir parkın içinde kurduğu tezgahının üzerini kenger bitkisiyle dolduran Veysi isimli esnaf, tüccarlardan çuvallarla aldığı kenger otlarını temizleyip ayıkladıktan sonra satışa sunduklarını ifade etti. İlkbaharın gelmesiyle birlikte dağlarda çıkan ve köylüler tarafından bin bir güçlükle toplanan ve aynı zamanda her derde deva olduğu herkesçe bilinen kengerlerin köylerden şehir merkezine getirilerek satıldığını kaydeden esnaf Veysi, kengerin kilosunun bu yıl yüzde 100 zamlandığına dikkat çekti.

Diyarbakır’da belediye eşbaşkanları seferberlik başlattı Diyarbakır’da belediye eşbaşkanları seferberlik başlattı

YÜZDE 100 ZAMLANDI
Köylü tüccarından çuvallarla aldıkları kengerleri temizledikten sonra tezgaha koyduklarını kaydeden kengerci Veysi, geçen sene kilosu 40-50 liradan satılan kengerin kilosunun bu yıl tam 100 liradan satışa çıkardığını aktardı.  

FİYATI DUYAN KAÇIYOR
Buradan geçen vatandaşların sorduğu kenger bitkisinin kilo fiyatını duyunca hiçbir şey demeden adeta kaçtığını dile getiren Veysi, ürünlere gelen tüm zamların akaryakıta (mazota) gelen zamlardan kaynaklandığını savundu. Kenger bitkisinin yüksek fiyatı nedeniyle hiç kimsenin alamadığı için işlerinin kesat olduğunu belirten kengerci Veysi de tıpkı vatandaşlar gibi yapılan zam ve fiyat artışlarından dert yandı.

İŞTE KENGER OTUNU FAYDALARI  
Kenger otu faydaları ile bilinen şifalı bir bitkidir. Vücuda pek çok olumlu katkısı bulunan bitkinin faydaları şu şekilde sıralanabilir:
Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
Diş etlerini kuvvetlendirir ve dişlerin beyazlatılmasına önemli bir katkı sağlar.
Diyabet hastaları için oldukça yararlıdır, kan şekerini dengeler.
Hazımsızlık ve mide şişliğini giderir. 
Tansiyonu düzenleyici etkisi vardır.
Kulak zarı iltihabı veya yırtılması gibi sorunlara iyi gelir.
Kanı temizler ve kan akışını düzenler.
Şekeri dengeler.
Halsizlik hissini ortadan kaldırır.
Hücre yenilenmesine destek olur.
Sivilce gibi cilt problemlerinin giderilmesinde etkilidir.
Safra kesesinde oluşan taşların vücuttan atılmasına katkı verir.
Migren ve baş ağrısını azaltır.
Yüz ve çene kaslarını güçlendirir.
Damar tıkanıklığına iyi gelir.
Kenger Otu Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Kenger otu başlıca şu rahatsızlıklara iyi gelir:

Migren, baş ağrısı
Diyabet
Mide ağrısı
Tansiyon
Vitiligo
Diş eti rahatsızlıkları
Saçkıran
Safra yolu iltihabı
Kulak zarı yırtılması
Sivilce gibi cilt problemleri

Editör: Orhan Yalçın