Diyarbakır’da havalar ısındı kavurucu sıcaklıklar gelince vatandaşlar ya evde kendi imkanlarıyla halılarını yıkıyor ya da halı yıkama fabrikalarını tercih ediyor. Bir aile halı yıkama fabrikasına verdiği halının içerisinde altınlarını unuttu.

Diyarbakır Adıyaman Urfa Malatya Kars! Hepsi bu listede yer aldı Diyarbakır Adıyaman Urfa Malatya Kars! Hepsi bu listede yer aldı

HALILARIN İÇİNDE 3 ADET HAS ALTIN ÇIKTI
Olay 30 Mart 2024 Cumartesi günü Yenişehir ilçesinde gerçekleşiyor. Yenişer ilçesi Elazığ yolu üzerinde bulunan bir halı yıkama fabrikası Yenişehir ilçesi ofis semtinde bir ailenin halılarını yıkama isteği üzerine eve gidiyor. Halıları aileden alıp halı yıkama fabrikasına götürüyor. O sırada halılar yıkanmak üzere 1 gün sonra tek tek açılıyor. Halılar açılınca firma yetkilisi Bedrettin Tarhan halının içerisinde altınları görünce şok oluyor. Bir süre şoku atlattıktan sonra hemen altınların fotoğraflarını çekip sistemden halı sahibine ulaşıyor. Bedrettin bey halıların sahibini aradıktan sonra aileye durumu anlatıyor. Aile dalgınlığına geldiğini çok özür dilediğini dile getiriyor. Firma yetkilisi altınları fark ettikten sonra aynı gün içerisinde kendi elleriyle altınları aileye teslim ediyor. Halının içerisinde ise 3 adet has altın bulunuyordu. Aile ise firma yetkililerine teşekkür edip böyle güzel bir davranışı sergiledikleri için takdir ettiklerini dile getirdi.

“DEĞERLİ EŞYALARINIZI LÜTFEN HALILARIN İÇERİSİNE KOYMAYINIZ”
Mücadele gazetemize konuşan firma yetkilisi Bedrettin Tarhan ise aileleri uyararak şu sözleri aktardı; “Aileleri bu konuda hep uyarıyoruz. Birçok kez halıların içerisinde değerli eşyaların unutulduğunu gördük. Vatandaşların bu konuda daha duyarlı bilinçli olması gerekiyor. Değerli eşyalarınızı lütfen halıların içerisine koymayınız. Çünkü halıların içerisinde sevkiyat sırasında personeller taşırken düşme ihtimali olabiliyor. Bizde zan altında kalmak istemiyoruz. Vatandaşların vebali üzerimize geçmesini istemeyiz. Vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmasını temenni ediyorum"

Muhabir: Abdullah AKYOL