Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 2019 yerel seçimleri sonrası Bağlar Belediyesine atanan AK Partili Hüseyin Beyoğlu’nun evine sabah saatlerinde polis baskın yaptı. Arama ve el koyma kararıyla birlikte Beyoğlu, eşi ve çocukları emniyete götürülerek ayrı ayrı ifadeleri alındı. Soruşturmanın selameti açısından Beyoğlu ile tüm aile bireylerinin de mal varlıklarına tedbir konuldu.

BEYOĞLU’NUN EVİNDE BULUNAN BAZI MATERYALLARA EL KONULDU
Bağlar İlçesinin AKP’li eski belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun evine bu sabah saatlerinde kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şubesine bağlı ekipler tarafından baskın düzenlendi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla nöbetçi sulh ceza sorgu hakimliğinden alınan arama ve el koyma kararıyla ikamete giden polisler evde 1,5 saat boyunca arama yaptı, suç deliği niteliğindeki bazı materyallere de el konuldu.

EŞİ, YEĞENİ, BALDIZI VE ÇOCUKLARI
Arama ve el koyma işleminin tamamlanmasından sonra tutanak tutan polis ekipleri el konulan eşyaları tutanakla imza altına aldıktan sonra Hüseyin Beyoğlu, eşi Dürdane Beyoğlu, çocukları ile geçtiğimiz ay rüşvet suçundan tahliye edilen yardımcısı ve aynı zamanda eşinin yeğeni Sıddık Aycıl, banka hesap hareketlerinde yüklü miktarda para bulunan baldızı Deniz Gürdeğir emniyete götürüldü.

Sözcü’nün haberine göre, Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şubesinde sorgulanan Beyoğlu ve ailesi ile yardımcısı ve baldızı ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldılar.

Diyarbakır’da şehirlerarası otobüslere ceza kesildi! Diyarbakır’da şehirlerarası otobüslere ceza kesildi!

MAL VARLIKLARINA TEDBİR
Bu arada Beyoğlu’nun özellikle geriye dönük 5 yıllık belediye başkanlığı döneminde gerek kendi adına, gerekse aile bireyleri adına kayıtlı olan taşınmaz mal varlıklarının kaynağının araştırılması için mali suçları araştırma kurulundan da rapor alınacağı öğrenildi.
Suç gelirlerinin aklanması ve suçtan elde edilen gelir kapsamında MASAK müfettişlerinin Beyoğlu ve ailesinin hesap hareketlerini mercek altına alarak kapsamlı bir rapor düzenleyip soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunacağı bildirildi.

Kaynak: Sözcü