Diyarbakır’da en çok öğrenciler alıyor! Fiyatı cep yakıyor Diyarbakır’da en çok öğrenciler alıyor! Fiyatı cep yakıyor

Mücadele Gazetesi olarak siz okurlarımıza Diyarbakır halkından güzel hikayelerini sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Bu hikayede yüksek lisanstan çiğköfteciliğe uzanan bir serüvene ortak olacaksınız. Bu güzel hikayeyi birde eğitim aşığı olan ve hayatını edebiyata adamış Mehmet Alaca’nın ağzından dinleyelim. 

EDEBİYAT ÖĞRETMENLİĞİNDEN ÇİĞKÖFTİCİLİĞE UZANAN HİKAYE 
Mücadele’ye konuşan Mehmet Alaca: “Diyarbakır’ın Sur ilçesinde dünyaya geldim. İlk, orta ve liseyi Sur ilçesinde okudum. 2002 yılında Dicle Üniversitesinde Türk Dili Ve Edebiyatı bölümünü okudum. 2006’da mezun oldum. Üniversiteyi üçüncülükle bitirdim. Bunun yanı sıra 2010’da Uşak’ta Yüksek Lisans yaptım. Çiğköfteliği eğitim hayatımda da abimlerin yanında ara ara yapıyordum.  Eğitim hayatım istediğim gibi olmadığından dolayı kendi alanımdan kendimi geliştirmeye karar verdim. Gerçeği söylemek gerekirse hayalim eğitim hayatımda devam etmekti. İnsanlara bir şeyler öğretip onları topluma kazandırmak ideallerimin başında gelen bir şeydi. 

“HALKIN İÇİN FAKAT SEKTÖR FARKLI OLARAK DEVAM ETTİM”
Ama o olmayınca en azından sosyal anlamda yine halkın için fakat sektör farklı olarak devam ettim. Şu anki öğrencilere tavsiyem kendilerini eğitim alanında çok iyi geliştirsinler. Her ne kadar devlet kurumlarında iş bulamazlarsa bile özel sektörde iş bulabilirler. Eğitim kurumları, özel sektörlerimiz çoktur. Orada da kendilerini mutlu edebilecek eğitim dersleri verebilirler.  Bunun yanı sıra kendilerini geliştirmeye devam etsinler. Çağa ayak uydurmak için sürekli günceli takip etmek gerekiyor. Türkiye’de de Dünyada da eğitim üzerinde olan değişikleri takip etmeleri gerekiyor. Çok araştırıp okumaları gerekiyor. Bunda da eğitim hayatında başarılı olurlar” Diye konuştu

Muhabir: Abdullah AKYOL