Balıkesir sergisinde Diyarbakır rüzgârı! Balıkesir sergisinde Diyarbakır rüzgârı!

Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki kırsal mahallelerde yaşayan yüzlerce kız öğrenci, tasarruf tedbirleri kapsamında, taşımalı eğitimin mesafesinin 50 kilometreden 30 kilometreye indirilmesi nedeniyle okula gidemiyor.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Silvan ilçesine bağlı kırsal Gökçetevek ve Kutlualan mahallelerinde yaşayan ve değişen yönetmenlik nedeniyle okula gidemeyen kız öğrencilerinin sorunlarını dinledi. ANKA’ya konuşan Tanrıkulu, “Bugün okul günü maalesef okulda değiller. Buradan Mehmet Şimşek’e sesleniyorum, kendisi bu bölgenin çocuğu aynı zamanda, burada ve bu koşullarda yetişti. Şimdi bu öğrencilerin taşımalı servisle okullarına gitmelerini hangi tasarrufla açıklayabilirsin? Türkiye’nin ekonomik imkanı var. Kala kala bütün bu israf, öğrencilerin taşıma işine mi kaldı” dedi.

Diyarbakır’da okul servisi ücretlerine zam yapıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı’nca kamuda tedbir tasarrufu kapsamında Taşımalı Eğitim Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik 1 Ağustos 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Taşımalı eğitimin kapsamı 50 kilometreyle sınırlıyken yapılan değişiklikle 30 kilometreye düşürüldü. Yeni düzenleme, kırsal mahallerde ve köylerde yaşayan öğrencilerin okula ulaşımını engelledi.

Kaynak: ANKA