Diyarbakır’ın yüreği yanıyor! Herkes “Narin” diyor Diyarbakır’ın yüreği yanıyor! Herkes “Narin” diyor

Diyarbakır’da 6 Şubat depremlerinde birçok bina yıkılarken birçok binada ağır hasar raporu aldı. Yıkılan binalardan biri de Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan Sözel Apartmanıydı. Sözel Apartmanı deprem sırasında yıkılıp yüzlerce insan göçük altında kalarak hayatını kaybetmişti. Sözel Apartmanının hemen yanında bulunan Karaşin apartmanının bir bölümü zarar görerek boşaltılmıştı. Bir süredir yıkılması beklenen binanın yıkım tarihide belli oldu. Binada balkondaki molozların düşme olasılığı ve hiçbir önlemin alınmadığı görülmüştü. Çevredeki vatandaşlar ise yıkımın yapılmasından memnun olduklarını söyledi. 

Sözel Apartmanı

Sözel Apartmanı

CADDE BİR SÜRE TRAFİĞE KAPALI OLACAK
Yetkililerden aldığımız bilgilere göre Karaşin Apartmanı 11 Eylül ile 13 Eylül arasında yıkımın yapılmasına başlanacağı söylendi. Yıkım boyunca cadde trafiğe kapalı olacak. Yıkım esnasında ise gerekli tedbirlerin alınması bekleniyor. Öte yandan yıkılacak olan Karaşin Apartmanının yerine tekrardan bir bina inşa edileceği söylendi.

Diyarbakır’da birçok ağır hasarlı binanın yıkılması bekleniliyor. Bazı ağır hasarlı binalar ise vatandaşların korkulu rüyası haline gelmiş durumda. Diyarbakır’daki vatandaşlar yetkililerden yıkımların hızlandırılmasını istiyor.

Muhabir: Abdullah AKYOL