Türkiye İstatistik kurumunun 2023 verilerine göre 151 Bin 459 nüfusu ile Türkiye’nin en büyük mahallesi olan Diyarbakır’ın Merkez Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesinde bulunan bir düğün salonunda çıkan gürültü sesleri vatandaşları adeta bezdirdi.

MÜZİK VE HALAY SESİ TÜM ÇEVREYİ RAHATSIZ EDİYOR 
Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi Hashavar Caddesi ve Ahmet Kaya Caddesi güzergahında bulunan düğün salonu açık havada hizmet verdiği için düğün salonunda gürültü sesi de dışarı çıkmaktadır. Günde en az 2 düğünün olduğu salonda her akşam saatlerce müzik ve halay sesleri çevredeki vatandaşları adeta bezdirdi.

Diyarbakır’daki tarihi köşk çöp oldu! Diyarbakır’daki tarihi köşk çöp oldu!

MÜZİK SESİNDEN ÖĞRENCİLER DERS ÇALIŞAMIYOR 
Okulların açılmasıyla birlikte öğrenciler derslere odaklanmaya başladı. Fakat bu düğün salonu yakınlarında oturanlar hariç. Düğün salonu açık havada hizmet verdiği için müzik ve halay sesleri çevredeki vatandaşları rahatsız ediyor. Mücadele haber ihbar hattını arayan bir vatandaş; "Her akşam müzik sesini duymaktan gına geldi. Çocuklarımız derslerine çalışamıyor. Uyku desen uyku yok. Kafa dinleyemiyoruz. Buraya yeni taşındık fakat taşındığımıza pişman olduk. En kısa sürede bu düğün salonuna bir çare bulmalarını istiyoruz. Açık havada düğün salonu olur fakat kırsal alanlarda olur şehrin göbeğinde olmaz" Diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL