Diyarbakır’da 32 yıldır fırıncılık işini yapan Nevzat Kar, tandır ekmeği çıkaran ilk fırın olduğunu söyledi. Öte yandan “un getir ekmek götür” kampanyası hakkında bilgi veren Kar, “Eskiden vatandaşlar hamurunu yoğurup hem ekmek parası hem de hamur pişirme parası veriyorlardı. Fakat yaklaşık 3 yıldır başlattığımız kampanyada vatandaşlar ununu getirip ne hamur yoğurmayla ne mayasıyla uğraşıyorlar ne de çok para veriyorlar. Un getiren vatandaşlar ekmek başına sadece 5 lira kadar cüzi bir ücret vererek ekmeğini alıyorlar” dedi.

“DİĞER MAHALLELERDE 7 LİRA BİZDE 5 LİRA”
Mahalledeki diğer fırıncıların pişirmeden 7 lira aldığını söyleyen Fırıncı Nevzat, “Biz pişirmeden ekmek başına 5 lira alıyoruz. Kadın hastadır, yaşlıdır, çoluk çocuğu vardır tek başına yoğurup pişiremiyor. Bu yüzden bize getiriyorlar. Ne mayası, ne tuzu ne de pişirmek gibi bir sıkıntıları olmuyor. Ununu bırakan ekmeğinin tanesine 5 lira vererek alıp götürüyor. Şu anda bile getirenler var. Bu şekilde mahalleli için kolaylık olmuş” diye konuştu.

Çocuklar Duymasın’ın Haluk’u Diyarbakır Festivali’nde! Çocuklar Duymasın’ın Haluk’u Diyarbakır Festivali’nde!

“ÇUVALLA UN GETİRENLER DE VAR”
Herkesin günlük kendi ihtiyacına göre un getirdiğini vurgulayan Kar, çuvalla da getirenlerin çok olduğunu dile getirerek örnek olarak 5 kilo un getiren bir vatandaş 10 ekmek aldığından dolayı 50 lira, 10 kilo un getirirse 20 ekmek aldığı için 100 lira ödediğini ifade etti.

Muhabir: Abdullah ÇAKIL