Merkez Sur ilçesinde ikindi vakitlerinde Mücadele’nin kadrajına yansıyan görüntüler yok artık dedirtti. Bir şoför sürdüğü kamyonetin arkasına üstü açık bir şekilde güneş altında hiçbir önlem almadan yeni kesilmiş hayvan etleri koyduğu görüldü. Hayvanların yeni kesildiği tahmin ediliyor. Fakat güneşin altında ve hijyenik olmayan bir ortamda olması vatandaşa adeta pes dedirtti. 

ETLER KASAP DÜKKANINA MI GİTTİ?

Kamyonetin arkasında 8-10 tane yeni kesildiği tahin edilen üstü örtülmemiş ve buzluğa koyulmamış hayvan etleri bulunuyordu. Etleri gören çevredeki vatandaşlar olaya bir anlam veremediler. Etlerin bir kasap dükkanı götürülüp götürülmediği öğrenilemezken, vatandaşlar denetim çağrısı yaptı.

İşte skandal olan o görüntüler…

Diyarbakır’daki mahalle sessizliğe büründü! Göç başladı Diyarbakır’daki mahalle sessizliğe büründü! Göç başladı

YENİ KESİLMİŞ ETLER NASIL MUHAFAZA EDİLİR
Yeni kesilmiş bir hayvan etinin saklanması için belirli yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemlerin başında etlerin, parçalar halinde temiz kaplara konularak ve güneş görmeyen serin bir yerde 3-4 saat bekletilmesi gerekmektedir. Bekletme sırasında etlerin hava alması sağlanmalı ve bu süre sonunda oda sıcaklığına ulaşan etler buzdolabına kaldırılmalıdır.

Muhabir: Abdullah AKYOL