Diyarbakır'ın Sur ilçesinin dört ana kapısından biri olan Urfakapı'da her hafta cumartesi günü kurulan pazarda temizlik malzemelerinden kıyafetlere, bıçaktan helvaya kadar vatandaşların birçok ihtiyacı uygun fiyata satılıyor. Pazarda satılan en ucuz ürünün kilo fiyatı 6 liradan satılırken en pahalı ürünün fiyatı ise 500 liraya kadar çıkabiliyor.

FİYATLAR ÇOK UCUZ 
Pazarda satılan salatalıkların kilosu kalitesine göre 6 liradan başlayıp 12 liraya kadar yükselirken, ayakkabıların fiyatı ise markasına göre 100 liradan başlayıp 400 liraya kadar yükseliyor.

Öte yandan temizlik malzemelerinden sabunların fiyatı 50 liradan satılırken, toz deterjanın fiyatı ise 100 liradan satılıyor.

Diyarbakır’da azmin hikayesi: Engelli vatandaş simit satarak 5 kardeşini okutuyor Diyarbakır’da azmin hikayesi: Engelli vatandaş simit satarak 5 kardeşini okutuyor

BALIK KİLO FİYATI 60 LİRA 
Yaz sezonunun bitmesiyle birlikte havalar yavaş yavaş serinlemeye başladı. Sıcaklıkların düşmesiyle tezgahlarda görünen sazan balıkların kilosu 60 liradan alıcısını bekliyor.

Diğer taraftan tezgahta satılan pantolon ve gömlekler gibi giyim malzemelerinin 100 liradan satılması da alıcıyı çok şaşırttı.

SARIMSAK 20, SUMAK 130 LİRA
Özellikle yaz aylarında pazarın her hafta cumartesi günlerinin Urfakapı'da kurulduğunu söyleyen bir esnaf, Sarımsağın kalitesine göre kilo fiyatının değiştiğini belirtti. Sarımsağın kalitesine göre kilo fiyatının 20 liradan başlayıp 50 liraya kadar yükselebildiğine dikkat çeken esnaf, "El yapımı sumağımız kilosunu ise 130 liradan satıyoruz. Başka yerlerde herkes 140 liraya satarken bizzat kendimiz yaptığımız için daha uyguna satışa sunuyoruz. Kalitesinden de zerre şüphemiz yok" diye konuştu.

Muhabir: Abdullah ÇAKIL