Diyarbakır'da medfun olup Kur’an’da da adları geçen iki hak peygamber, Hz. Elyesa ve Hz. Zülkifl’in naaşlarının 1995'te gizli bir devlet operasyonuyla mezarlarından çıkartılıp başka bir yere nakledilmesini konu alan "Peygamber’e Dokunmak" belgesel filmi izleyicilerle buluştu.

Yönetmenliğini ve metin yazarlığını Ali Murat Güven’in, yapımcılığını ise MFV Vakfı'nın üstlendiği 3 saatlik filmin gala gösterimi, İstanbul’da, Fatih Belediyesi’ne ait Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Diyarbakır’da “bu yapı tehlikelidir” dediler önlem almadılar! Diyarbakır’da “bu yapı tehlikelidir” dediler önlem almadılar!

1995 yılında, Dicle Barajı'nın yapımının tamamlanmasının ardından, Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde, sular altında kalacağı öngörülen bölgedeki Hz. Elyesa ve Hz. Zülkifl peygamberlere ait türbelerin yine aynı bölgedeki daha güvenli bir tepeye  taşınması esnasında yaşanan gizemli olayları beyaz perdeye aktaran belgeselin gösterimine, sinema, sanat ve ilâhiyat dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Yönetmen Güven, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, galanın beklediklerinden çok daha fazla ilgi görmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, "İlk kez 9 Kasım 2021'de Ankara'da motor dedik, Üç zorlu yıl geride kaldı. Bugün de filmin galasını yapıyoruz. Üç yıl boyunca 12 şehir ve bir o kadar ilçede gerçekleştirilen çekimlerde 150'ye yakın insan görev yaptı. Bu insanların hatırı sayılır bir bölümü de filmde simgesel ücretlerle çalıştı. Projede görev yapan hemen her ekip üyemiz, ‘Para pul önemli değil, bu çorbada benim de bir tuzum olsun’ yaklaşımı içindeydi. Çalışmalarımız sırasında iş birliği yaptığımız çevrelerden göz yaşartıcı bir sevgi ve destek gördük" dedi. 

“Peygamber’e Dokunmak” belgeselinin gösterimine ilişkin olarak halen çeşitli yayın platformlarıyla görüşmelerin sürdüğü, filmin yakın bir zamanda ülkemizde hizmet veren dijital platformlardan birinde genel gösterime sunulacağı açıklandı.

Ayrıca "Peygamber’e Dokunmak" belgesel filmin Diyarbakır’da da galasının yapılması planlanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi