Silvan ilçesi belediye hesabından bir paylaşım yapılarak, Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli bir memurun orman yaktığı iddia edildi. Belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda memurun, çalışanlar tarafından suçüstü yakalanarak polise teslim edildiği belirtildi.

Serhat Eren

Olaya ilişkin Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Tarım Orman Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle Meclis’e yazılı soru önergesi verdi. 

Eren, önergede şu ifadelere yer verdi: 

“Diyarbakır-Mardin sınırında 20 Haziran'da meydana gelen ve 15 kişinin hayatını kaybettiği yangının yarattığı yıkım ve acı henüz tam atlatılamamışken, bu kez Diyarbakır’ın Silvan ilçesinden kamuoyunu şoka uğratan bir haber geldi. Silvan Belediyesi, X adlı internet platformundan Türkçe ve Kürtçe paylaştığı mesajla Diyarbakır Orman İşletme Memuru olarak görev yapan Mustafa S. İsimli bir şüphelinin Elbat Dağı’nda yangın çıkarmaya çalışırken yakalanıldığını duyurdu. Orman memur Mustafa S’nin yakalanması sonrasında polislere teslim edildiği, çıkardığı yangının ise çevreye fazla zarar verilmeden yurttaşlar tarafından söndürüldüğü belirtilmektedir.

Diyarbakır Milletvekili Çelenk: 20 bin çocuk okulu terk etti! Diyarbakır Milletvekili Çelenk: 20 bin çocuk okulu terk etti!


1- Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde orman yakarken yakalanan Diyarbakır Orman İşletme Memuru Mustafa S adlı kişinin akıbeti ne olmuştur?
2- Bu kişi hangi amaç ve gerekçeyle ormanı yakmaya çalışmıştır? Buna dair etkili ve kapsamlı bir idari soruşturma yürütülmekte midir?
3- Diyarbakır – Mardin arasında meydana gelen yangının sebebi ve yangınla ilgili yürütülen soruşturmaların durumu nedir?
4- Diyarbakır ve Mardin arasında çıkan yangının sabotaj olma ihtimali değerlendirilmekte midir? Mustafa S adlı kişinin bu yangınla herhangi bir ilişkisi mevcut mudur?
5- Mustafa S adlı kişi ne zamandan bu yana Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü’nde memur olarak görev yapmaktadır?
6- Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü’nde görev yaptığı süre içerisinde Mustafa S adlı kişi hakkında bakanlığınıza ve ilgili kurumlara herhangi bir ihbarda bulunulmuş mudur?
7- Özellikle Diyarbakır’da meydana gelen yangınlar için bakanlığınızın aldığı önlemler nelerdir?
8- Yangınlara karşı halkın bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi hususunda yapılan çalışmalar nelerdir?
9- Yangın sonrası zarar gören ormanlık alanların rehabilitasyonu ve yeniden ağaçlandırılması için hangi adımlar atılmaktadır?”

Kaynak: Haber Merkezi