Merkez Sur ilçesinde bulunan Lalebey Mahallesi Lalebey sokağında 40 yıldır mesleğini sürdüren Vedat Aba (58) mahalleyi terk etmeyen tek esnaf olarak kaldı. İşte hayat hikayesi…

TAMİR EDEMEDİĞİM ELEKTRONİK EŞYA YOK
2015-2016 Sur olaylarından dolayı bir çok esnaf kepen indirip memleketlerine dönerken bazıları da dükkanlarını yeniden tamir edip hayatını sürdürmeye karar verdi. Lalebey sokağındaki tüm esnaflar Sur olaylarından dolayı kepenklerini indirip mahalleyi terk ettiler. Mahalleyi terk etmeyen sadece 40 yıldır elektronik tamircisi Vedat Aba kaldı. 18 yaşından beridir elektronik işlere merak saran Aba mahalleyi terk etmeyen tek esnaf olarak kaldı. Elinden geldiğince her şeyi tamir edebildiğini söyleyen Vedat Aba mesleğini çok sevdiğini fakat meslekte rağbet azaldığını söyledi. 

“40 YILDIR DÜKKANIMI TERK ETMEDİM”
Mücadele’ye konuşan Vedat Aba, “Küçükken elektronik işlerine merakım vardı. Sonra kendimi geliştirdim. Baktım ki işlerde iyiyim neden bir dükkanım olmasın. Sonra dükkan açmaya karar verdim. Sur ilçesinde bir dükkan açtım. Birkaç yıl çalışıp elektronik işini bıraktım. Sonra beyaz eşya işlerine girdim. Ondan sonra mesleği özlediğimi fark edince tekrardan mesleğe döndüm. Şuan mahallede tek esnaf olarak ben kaldım. Bütün dükkanların içi boş. Sur olaylarından sonra açan olmadı. Herkes mahalleyi terk etti. Ben 40 yıldır burayı terk etmedim. Aklınıza gelebilecek her elektronik eşyayı tamir ediyorum. Tabi eskisi gibi iş olmuyor. Rağbet azaldı. Artık herkes bozuldu mu yenisini alıyor. Tamir ihtiyacına gerek duymuyor. Tabi dar gelirli aileler arada sırada getiriyor. Mesleğimi canı gönülden seviyorum fakat mesleğe olan ilgi azalınca bizde de artık heves kalmıyor” diye konuştu.

Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne 50 işçi alınacak! Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne 50 işçi alınacak!

Muhabir: Abdullah AKYOL