Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Meclis’e sunduğu soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Diyarbakır’ın Kocaköy İlçesine bağlı Çaytepe Mahallesinde ikamet eden ve çocuklara Kuran Kursunda eğitmenlik yapan O E.’nin çok sayıda çocuğa cinsel tacizde bulunduğu, çocuklardan birinin yaşadıklarını ailesine anlatmasıyla ailenin şikayeti üzerine O.E.’nin gözaltına alındığı ve 7 Eylül 2024 tarihinde çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmasına karar verildiği basına yansımıştır.

Mustafa Sezgin Tanrıkulu

Diyarbakır’da Eş Başkan Bucak, Amedspor maçını taraftarla izledi! Diyarbakır’da Eş Başkan Bucak, Amedspor maçını taraftarla izledi!

Bu bağlamda,

  1. Diyarbakır’ın Kocaköy İlçesine bağlı Çaytepe Mahallesinde ikamet eden ve çocuklara Kuran Kursunda eğitmenlik yapan O. E.’nin çok sayıda çocuğa cinsel tacizde bulunduğu, çocuklardan birinin yaşadıklarını ailesine anlatmasıyla ailenin şikayeti üzerine O. E.’nin gözaltına alındığı ve 7 Eylül 2024 tarihinde çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmasına karar verildiği doğru mudur?
  2. Cinsel istismar olayı ile ilgili olarak bakanlığınızın başlatmış olduğu bir idari soruşturma var mıdır? Güncel akıbetti nedir?
  3. Türkiye genelinde son 3 yıl içerisinde kaç çocuk cinsel istismar vakası rapor edilmiştir? Bu vakaların kaçı yargıya intikal etmiş, kaçı cezalandırma ile sonuçlanmıştır? İllere göre dağılımı nedir?
  4. Türkiye genelinde son 3 yıl içinde çocuklara yönelik kaç taciz ve cinsel istismar vakası yaşanmıştır? 
  5. 2024 yılında Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ve resmi görevlilerin tayin edildiği Kuran Kurslarının iller, ilçeler ve köyler bazında tam listesi nedir?
  6. 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının izin ve onayıyla dernekler ve vakıflar aracılığıyla düzenlenen Kuran Kurslarının tam listesi nedir?
  7. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ‘Fahri Kuran Kursu Eğitmeni’ yetkisi verilen kişilerin sayısının illere göre dağılımı nedir?
  8. Yatılı ve yatısız Kuran Kurslarında yaşanan taciz, tecavüz vakalarının (polis, jandarma ve adliyeye bildirilen) sayılarının illerimize göre dağılımı nedir?
  9. Yatılı ve yatısız Kuran Kurslarında vuku bulan ve polis, jandarma, adliyeye iletilen taciz ve tecavüz vakalarında mağdur çocukların yaş aralıkları ile sayılarının illerimize göre dağılımı nedir?
  10. Kuran Kurslarında görevli olup çocuklara cinsel tacizde bulunduğu, şiddet uyguladığı ve tecavüz ettikleri gerekçeleriyle haklarında hapis cezası verilen eğitmenlerin sayılarının illerimize göre dağılımı nedir?
  11. Son 10 yıl içerisinde kaçak olarak yetkisiz kişiler tarafından Kuran Kursu eğitimi verildiği tespit edilen yatılı ve yatısız kuran kursların sayılarının illerimize göre dağılımı nedir?”
Kaynak: Haber Merkezi