Diyarbakır’da 3 çocuğunu her gün sırtında 4 kat indirip çıkarıyor! Diyarbakır’da 3 çocuğunu her gün sırtında 4 kat indirip çıkarıyor!

Merkez Yenişehir ilçesi Ofis semtinde 28 Aralık 2014’te Beste Gökalp’in bulunduğu apartmanın 7’nci katında düşerek şüpheli şekilde ölümüne ilişkin 10 yıldır süren davada, Gökalp’i aşağı atmakla suçlanan Hamza B. beraat etti.

Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Hamza B. katılmazken, müşteki olan Gökalp’in ablası Ezgi Gökalp ve taraf avukatları hazır bulundu. Gökalp’in annesi Nazan Yıkılmaz’ın Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandığı duruşmaya, Amed Barosu Kadın Hakları Merkezi, İHD Amed Şubesi Kadın Komisyonu ve Rosa Kadın Derneği’nden çok sayıda avukat katıldı. 

‘ÇELİŞKİLER VE ŞÜPHELER GİDERİLMEMİŞ’

Mezopotomya Ajansı'nda yer alan habere göre, Gökalp Ailesi avukatı Cafer Koluman, beyanlarında dosyadaki hiçbir çelişki ve şüphenin giderilmediğini, 10 yıla yakındır dosyanın açılıp kapandığını hatırlatarak, “Ezgi, kardeşini kaybetmiş biridir ve yaptığı eleştiri genel sistem eleştirisidir. Onlarca, yüzlerce kadın cinayeti yaşandı. Şule Çet gibi şüpheli ölüm davaları cezasızlıkla sonuçlandı. Ortada bir şüphe varsa tüm maddi gerçekler ortaya çıkarılmalıdır. Soruşturma başından beri iyi yapılmamış. Sıcağı sıcağına yapılacak tespitler, deliller varken onu da yapmamışlar. İntihar değil, başından beri planlanan bir cinayettir. Şüphelinin tutuklanmasını, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istiyorum. Diğer şüphelilerin de intihara yardım etme suçundan cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

BERAAT KARARI ÇIKTI

Beyanlarını ardından kararını açıklayana Mahkeme heyeti, Hamza B. ve diğer sanıklar hakkında delil yetersizliğinden beraat kararı verdi.

Editör: Mücadele Gazetesi