Diyarbakır Bağlar’da mahalleli doğalgaz istiyor! Diyarbakır Bağlar’da mahalleli doğalgaz istiyor!

Diyarbakır’da geçtiğimiz günlerde taksilerde yeni taksimetre ücretleri hayata geçerken araç içinde de kamera dönemi resmen başladı.

YILSONUNDA TÜM ARAÇLARDA KULLANILMASI BEKLENİLİYOR
İstanbul, Ankara ve İzmir’de 2017’den beridir zorunlu olan araç içi kamerası Diyarbakır’da hayata geçirildi. Daha önceden bu uygulamanın Diyarbakır’da kullanılmadığı biliniyor. İlk kez kullanılan bu uygulama İçişleri Bakanlığı’nın zorunlu genelgesiyle iki ay içerisinde tüm taksilerde hayata geçirilmesi planlanıyor. 

TAKSİLERDE 7/24 KAMERA UYGULAMASI DEVREYE GİRDİ
Taksicilerin bu uygulamayı çok sevdiğini hem müşteri güvenliğinin hem de kendi güvenliğinin sağlanması adına güzel bir uygulama olduğunu söylediler. Taksilerde araç içi 7/24 kamera ile izlenecek. 5 gün boyunca otomatik olarak kayıt edecek. 5 günün sonunda kayıt edilen görüntüler otomatik silinecek. Kamerada ise ses kaydının olmayacağı sadece görüntünün olacağı söylendi. 

KURULUM BİN DOLAR OLARAK BELİRLENDİ
Kamera sisteminin kurulumu bin dolar olarak belirlendi. Taksiciler kurulan sistemde 1 yıl boyunca ücretsiz yararlanacak. Ondan sonra aylık veya yıllık ücret ödeyecekler. Bazı şehirlerde kurulum ücretinin belediye tarafından karşılandığı, Diyarbakır’da ise kamera ücretinin araç sahiplerinin ödeyeceği öğrenildi.

Muhabir: Abdullah AKYOL