Merkez Bağlar ilçesine bağlı 5 Nisan Mahallesindeki Bağlar Belediyesi Gençlik Kütüphanesi kaderine terk edilerek madde bağımlıların mekanı haline gelmiş durumda. 

ÇEVREDE BAŞKA KÜTÜPHANE YOK
Yıllar önce köşk olarak yapılan yer daha sonra kütüphaneye çevrildi. Fakat kütüphane 5 yıldan uzun süredir kaderine terk edilmiş durumda. Etrafı çöplerle dolu olan kütüphane madde bağımlıların mekanı haline gelmiş durumda. Mahalledeki vatandaşlar Bağlar Belediyesi’ne çağrıda bulunarak köşkün tekrardan kütüphaneye kazandırılmasını istiyor. Çevre mahallede ise hiç kütüphane olmadığı söylendi.

Diyarbakır’ın en ucuz sokak lezzeti de lüks oldu! Diyarbakır’ın en ucuz sokak lezzeti de lüks oldu!

ESNAFLARDAN BELEDİYEYE ÇAĞRI
Mücadele’ye konuşan kütüphane çevresinde esnaflık yapan bir vatandaş; “Burası yıllar önce yapıldı. Sonrasında ise kütüphaneye çevrildi fakat yıllardır kaderine terk edilmiş durumda. Köşk çok güzel görünüyor. Tekrardan kütüphane yapılabilir. Büyükşehir Belediyesi buna bir el atabilir. Öğrencilerimiz kütüphane bulamıyor. Burada zaten yoktur. En azından uzak yerlere gitmesinler. Burası hep çöplük doludur. Akşamları madde bağımlıları etrafında toplanıyor. Bir an önce etrafı temizlenip tekrardan yenilenmesini istiyoruz” Diye konuştu

Öte yandan kütüphane Özel Bağlar Hastanesi bahçesinin hemen yanındadır.

Muhabir: Abdullah AKYOL