Diyarbakırlıların ulaşım çilesi! Büyükşehir’e çağrı Diyarbakırlıların ulaşım çilesi! Büyükşehir’e çağrı

Merkez Bağlar ilçesine bağlı Kaynartepe Mahallesinde birçok ağır hasarlı ve metruk binalar yavaş yavaş yıkılmaya devam ediyor. Fakat bazı tedbirsiz yıkımlar vatandaşları binlerce lira zarara uğrattı veya evsiz bıraktı.

6 Şubat Maraş merkezlerinde ağır hasar raporu alan Birlik Apartmanı ve Karaduman Apartmanının yıkım kararı alınmıştı. Mahallenin korkulu rüyası olan 2 binada sonunda yıkıldı. Fakat tedbirsiz yıkım sırasında molozlar yıkılan binanın etrafında hemen hemen tüm evlere zarar verdi. Bazı evlerin tavanı çöktü bazılarının damı yıkıldı. Evlerine girmekte tedirgin olan vatandaşlar yıkım ekibinden şikayetçi olacaklarını söylediler.

“BU TEDBİRSİZ YIKIMI ASLA KABUL ETMİYORUZ”
Mücadele’ye konuşan ve evi tedbirsiz yıkımda zarar gören 70 yaşlarındaki bir kadın; “Eşim yok 2 çocuğumla yaşıyorum. Geçen gün burada bulunan 2 ağır hasarlı binayı yıktılar. Zaten bizlerde yıkılmasını istiyorduk. Yıkılma kararı alınınca mahalleli olarak sevindik. Fakat yıkım tedbirsiz olunca mahalleli olarak molozlar evlerimizin üzerine düştü. Evlerin yarısı kullanılamaz hale geldi. Tavan çöktü televizyonlar kırıldı. Birçok evin çatısı ve damı yıkıldı. Bu tedbirsiz yıkımı asla kabul etmiyoruz. Zararımızın acilen karşılanmasını istiyoruz. Yıkılan bina etrafında evlerin hepsi büyük zarar gördü. Yıkım ekibinden mahalleli olarak şikayetçiyiz. En kısa sürede tüm zararlar karşılanmalıdır" Diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL