Bitlis’in Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçelerinin arasında bulunan Nemrut Krater Dağı, birçok ziyaretçiyi ağırlarken görenleri de adeta büyülüyor. Bölgeden de ziyaretçilerin akın ettiği Krater Dağı turistler için hayranlık bırakıyor.

Serhat Akın neden vuruldu? Serhat Akın nereli, kaç yaşında?  Serhat Akın kimdir? Serhat Akın neden vuruldu? Serhat Akın nereli, kaç yaşında?  Serhat Akın kimdir?

Nemrut Gölü Bitlis

DİYARBAKIR’DAN GİDENLER DE VAR!

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinden bölgeyi ziyaret eden Ahmet Karaaslan, bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldığını ifade etti. Karaaslan, "Ben Bitlis’i merak ettiğim için buraya geldim. İlk geldiğimde tarihi eserleri gezdim. Daha sonra Nemrut Krater Dağını merak ettim. Arkadaşlarım bana tavsiye ettiler. Gidip görmemi istediler. Geldim, gördüm.

nemrut göl

Türkiye’deki insanlar bilmese de; Avrupa’dan, Asya’dan insanlar gelip burayı görüp ziyaret ediyor. Ne yazık ki bizim insanlarımız araştırmıyor, gezmeyi sevmiyor ve dolayısıyla buraları bilmiyor. Bu manzarayı görünce çok mutlu oldum.

Nemrut'ta sonbahar güzelliği

İyi ki gelmişim. Herkese tavsiye ederim. Bence Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki illerimizin güzel tarihi mekanlarını herkesin gezip, bilmesi gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: IHA