Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti eylemi, 592’nci gününe girdi. Aileyi, Amed Emek ve Demokrasi Platformu birleşenleri ziyaret etti. Heyete, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Urfa Şubesi yöneticileri de eşlik etti.
Amed Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Yıldız Ok Orak, Şenyaşar ailesine yönelik her geçen gün baskının artığını belirterek, “Bariyerlerle nöbet alanı kapatıldı. Şimdi de alan otopark yapılmış. Ailenin direnişi karşısında, AKP iktidarı yenilmiş durumda. Ailenin bu kararlılığı ve dik duruşu bütün dünyaya örnek olacak nitelikte. AKP zihniyeti yarın bir gün gidecek, Şenyaşar ailesi bu dik duruşu ile dünya tarihine geçecek. Ailenin mücadelesi karşısında saygıyla eğiliyoruz” diye belirtti.
Şenyaşar ailesinin adalet talepleri karşılanıncaya kadar onlarla mücadele edeceklerini söyleyen Ok, “Herkes aile ile dayanışma içinde olmalı. Emine Şenyaşar bütün kadınlar için bir sembol. Bütün zorlu koşullarına rağmen adalet arayışı devam ediyor" şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)