Ünlü oyuncu Alp Kırşan’ı kentte ağılayan Diyarbakır Sofra Sanatları Başkanı Şeyhmus Doğan Diyarbakır mutfağına dikkat ekti. İlk insanoğlunun yerleşik düzene, hayata, tarıma bu coğrafyada başladığını söyleyen Doğan, “Hayat sanki bu sıfır noktada tüm dünyaya açılıyor bizden 5 bin yıl sonra Avrupa tarıma başlıyor” dedi.

Diyarbakır Sofra Sanatları Başkanı Şeyhmus Doğan

“NARDAN AŞI 1100'LÜ YILLARDA KAYIT ALTINA ALINMIŞ”
Diyarbakır’ın tescilli lezzeti Nardan Aşı’nı Kırşan’a anlatan Şeyhmus Doğan şöyle konuştu: “Bu Nardan Aşı 1100'lü yıllarda kayıt altına alınmış Diyarbakır yemeğidir. Burada baharın renklerini tatlarını içinde narıdır, cevizidir nohutu, bademi maydanozu birçok tatlar vardır. Tatlı ekşi tuzlu tadı aynı anda bulabilirsin. Diyarbakır anlatılmaz yaşanır bir şehirdir. 

Diyarbakır'ın sevilen yöresel lezzeti Nardan Aşı

“İLK İNSANOĞLU YERLEŞİK DÜZENE BU COĞRAFYADA BAŞLADI”
İlk insanoğlu yerleşik düzene, hayata, tarıma bu coğrafyada başladı. Ve bunu var eden de biliyor musunuz en başta da Hevsel’imiz var Dicle’miz var ve bunun yanında da gerçekten de kutsal bir dağımız var ismi de Karacadağ'dır. Bitkisel bir genom merkezidir birçok ürünün ana vatanıdır. 

Diyarbakır Surları Fotoğraf İçkale

“DİYARBAKIR'IN MENÜSÜ MUTFAĞI ZENGİNDİR”
Arpadır nohuttur mercimektir asmadır bezelyedir bakliyattır yaşam hayat sanki bu sıfır noktada tüm dünyaya açılıyor bizden 5.000 yıl sonra Avrupa tarıma başlıyor. Diyarbakır'ın menüsü mutfağı zengindir.”

İşte Şeyhmus Doğan’ın konuşma videosu şöyle:

Muhabir: Fatih SURUÇ