Diyarbakır’da kendini “Şeyh Güzel’in torunuyum” diyerek tanıtan ve ikinci adını da Şeyh Güzel’in isminden alan eski Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muhammet Güzel Kurtoğlu, Dicle Üniversitesi rektörlüğü için aday olup YÖK’e başvurdu.

Dicle Üniversitesi’nde 45 kişilik kontenjana 386 başvuru! Dicle Üniversitesi’nde 45 kişilik kontenjana 386 başvuru!

DİYARBAKIR’I SUÇLAMIŞTI
Sözcü’nün haberine göre, usulsüz ve şaibeli ihalelerle gündeme geldiği için görevden alınan Kurtoğlu, müfettişlere verdiği ifadesinde, Diyarbakır’ı hırsız, terörist ve mafyacı olmakla suçlamıştı.

Tarikat Şeyhi olarak bilinen Şeyh Güzel’in torunu olduğunu ileri süren ve son olarak Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimliği, aynı fakültede dekanlık ve rektör danışmanlığı görevlerinde bulunan Prof. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, Dicle Üniversitesi rektörlüğü için aday oldu.

10 Ağustos’ta mevcut rektör Mehmet Karakoç’un görev süresinin dolmasıyla birlikte YÖK’e başvuran 50 aday arasında Muhammet Güzel Kurtoğlu’da bulunuyor.

YÖK başvuran adaylar içinden bir sıralama listesi yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunacak, ardından rektör seçilen isim resmi gazetede yayımlanarak göreve başlayacak.

Kaynak: Sözcü