Diyarbakır’da yağ indirimini duyan markete koştu! Diyarbakır’da yağ indirimini duyan markete koştu!

Diyarbakır’da yaşayan Büyükşehir personeli Fesih Gündoğar, 21 yıl önce tarihi Sur ilçesinin maketini yapmaya karar verdikten sonra ilçenin hemen her noktasını karış karış gezerek, maket çalışmasını 21 yıl, 21 günde tamamlamış. Yaptığı maketi Mardinkapı yakınında camekanın içinde hem yerli hem de yabancı turistlere sergileyen Gündoğar, şekil olarak kalkan balığa benzediğine dikkat çekip maketin yapımında herhangi bir özel taş kullanmadığını belirterek bu halini alana kadar taşların 250 defa küçüldüğünü ifade etti.

"EN YÜKSEK MİNARE 21 CM"
21 yıl 21 günde maket çalışması bitirdiğini dile getiren Sanatçı Gündoğar, "Maketin çevresi 21 metre, en uzun minare ise 21 santimetre. 21 yıl çalıştığımı fark ettikten sonra 21. Günden tamamlamak için hafta sonları da gelip çalışmaya devam ettim. Yani bu 21 yıl 21 gün tamamen tevafuk. İlkbahar ve Sonbahar mevsimlerinde ziyaretçiler daha çok yoğunlaşıyor. Hem yerli hem de yabancı turistler geliyor. Diyarbakır'ı gezmeye başlamadan önce mutlaka burayı ziyaret ederler" diye konuştu.

DİYARBAKIR MAKETİ İÇİN YER ARANIYOR
21 yıl 21 günde Sur ilçesinin maketini tamamlayan Fesih Gündoğar, "Bu çalışmam tamamlandı ve uzunluğu 67 genişliği ise 48 metredir. Sur ilçesinin maketinden tam 10 kat daha büyük. Belediyeden yer tahsisi için başvuruda bulundum fakat henüz geri dönüş olmadı. Diyarbakır turizmine de çok değer katacağını düşündüğüm bu çalışmamı şimdi nereye koyacağımı bilmiyorum" diye konuştu.

Muhabir: Abdullah ÇAKIL