Diyarbakır Karpuz Festivali'nde birinci belli oldu! Diyarbakır Karpuz Festivali'nde birinci belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2023 verilerine göre 151 Bin 459 nüfusu ile Türkiye’nin en büyük mahallesi olan Diyarbakır’ın Merkez Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesinde sürekli internet erişiminin sağlanamaması vatandaşları adeta bezdirdi.

Bağlar Bağcılar Mahalle Kalabalık

AYDA 5 KEZ İNTERNETE ULAŞILAMIYOR
Diyarbakır’ın en iyi alt yapılarından olan Bağcılar Mahallesinin bazı bölgelerinde sürekli internet erişimi problemi oluyor. Okulların açılmasıyla birlikte öğrenciler internete erişmekte zorlanıyor. Özellikle de Newruz Caddesi ve Evrim Alataş Caddelerinde giden internet erişimi sorun haline geldi. Ayda en az 4, 5 kere internet erişimi problemi yaşandığı söylendi.

Diyarbakır Bağcılar Park

İNTERNET ERİŞİMİ VATANDAŞLARI BEZDİRDİ
Daha öncede Bağcılar Mahallesi'nde bulunan bazı sitelerin 1 hafta boyunca internet erişimi sağlanmadığı için yetkililerden şikayetçi olmuştular. Yetkilileri aradıklarında ise önce hırsızların kabloları çaldığını sonrasında ise belediyenin alt yapı çalışmasının olduğunu söylemiştiler. Sürekli internet kopmaları, erişimin sağlanmaması vatandaşları bezdirdi. Mağdur olan vatandaşlar bir an önce bu sorunun çözülmesini internet erişiminin ise bir daha kesilmemesini istiyor.

Muhabir: Abdullah AKYOL