2020 yılında Resim öğretmeni Nazlı Ergen, Diyarbakır'ın Sur mahallesindeki duvarlara çizdiği resimlerle şehrin yaralarını sarmayı amaçlamıştı. Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesindeki renkli Kültür Sokağının da çiziminde onun emeği olduğu söylendi. Turistlerin ilgisini çeken renkli sokakların sayıları gün geçtikçe çoğalıyor. Diyarbakır’da birçok mahallede bu renkli sokakları görmek mümkündür. 

Diyarbakır’ın En Renkli Sokağı Oldu! (3)

Kültür Sokağında çizilen resimler ne yazık ki hem tahrip olmuş durumda hem de vatandaşlar tarafından üzerine yazılar yazılmış. Mahalleliler Kültür Sokağında yazılan yazıların silinmesi ve eskiyen resimlerin tekrardan boyanmasını istiyor. Çocukların en sevdiği sokaklardan olan kültür sokağının yenilenmesini en çokta yine çocuklar istiyor. 

Diyarbakır’ın En Renkli Sokağı Oldu! (2)

TURİSTLER SOKAĞI ÇOK SEVMİŞ
Kültür sokağında ise emekçi kadın resimleri, çiçek resimleri, farklı hayvan çizimleri ve birçok ilgi çekici ve anlamlı çizimlerin olduğu görülüyor. Renkli sokakta turistlerin az olmasının sebebi ise turistlerin uğrak yerinin genellikle tarihi Sur ilçesi olduğundandır. Fakat mahallenin anlattığına göre çizimlerin yapılışında birçok turistin uğradığını ve sokağı çok sevdiğini dile getirdiğini ifade ettiler. 

Binlerce öğrenci Diyarbakır’ı seçti! İşte Dicle Üniversitesi öğrenci sayısı Binlerce öğrenci Diyarbakır’ı seçti! İşte Dicle Üniversitesi öğrenci sayısı

Diyarbakır’ın En Renkli Sokağı Oldu! (1)

Öte yandan Kültür Sokağı özel Bağlar Hastanesinin hemen yakınlarında bir ara sokaktadır.

Muhabir: Abdullah AKYOL