Et ve tavuk ürünlerine art arda gelen zamlar devam ederken, Diyarbakır’da ekmek ve unlu mamulleri de yükseldi. Özellikle öğrencilerin tercih ettiği ve Diyarbakır’ın en ucuz sokak lezzeti olan ekmek arası tavuk döner fiyatları da zamlardan nasibini alıyor. Diyarbakır’da yediden yetmişe herkesin severek tükettiği tavuk dönerin fiyatları neredeyse porsiyon fiyatlarına yaklaşmış durumda. Tavuk dürüm fiyatlarının sürekli artmasından hem Diyarbakır esnafı hem de yurttaşlar şikayetçi. Et ve tavuk ürünlerine gelen zamların fiyatları arttırması nedeniyle satışların azaldığını ifade eden Diyarbakırlı dönerciler ise, yeni bir zam yapmaktan korktuklarını söylüyor.

Diyarbakır’daki kadınlar asırlık geleneği sürdürüyor Diyarbakır’daki kadınlar asırlık geleneği sürdürüyor

“FİYATLAR UÇTU, MİLLET ALIŞMADAN BİR ZAM DAHA GELİYOR: ZAM YAPMAYA KORKUYORUZ”
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesindeki en işlek caddelerinden biri olan Melikahmet Caddesi'nde hizmet veren Mehmet K. İsimli döner ustası esnaf, zamların sadece et ve bakliyat grubuna değil meşrubat çeşitlerine de geldiğini söyleyerek tüm yemek çeşitlerinde ve döner satışlarında müşteri potansiyelinin azaldığını ifade ederek, “Yıllardır bu caddede tavuk döner satışı yapıyorum. Tavuk döner fiyatları neredeyse her ay yükseliyor. Öğrenci yemeği de olarak bilinen tavuk döner artık onlar için bir lüks haline geldi. Miller fiyatlara alışmadan bir zam daha geliyor. Biz zam yapmaya korkuyoruz” diye konuştu. 

Diyarbakır’ın Döner Fiyatları Uçtu!

DİYARBAKIR’DA TAVUK DÖNER FİYATLARI AYNI DEĞİL: GEREKÇE KİRA MALİYETLERİ
Diyarbakır’ın en ucuz sokak lezzetlerinden biri olan tavuk döner fiyatları ise, bölgeden bölgeye değişiyor. Diyarbakır’ın daha az gelişmiş bölgelerinde tavuk döner 50 ile 70 lirası arasında satılırken, daha turistik ve gelişmiş bölgelerde ise, tavuk dürüm fiyatı 100 lirayı buluyor. Fiyatlar arasındaki farklılığı sorduğumuz Diyarbakır esnafın gerekçesi kira maliyetleri, yurttaşların düşüncesi ise denetimlerin yeterli olarak yapılmaması.

TAVUK DÖNERDE YENİ ZAM KAPIDA
Öte yandan esnaftan edindiğimiz bilgiye göre, önümüzdeki günlerde tavuk döner fiyatlarına 10 liralık bir zam yapılması bekleniyor.

Muhabir: Remziye ÇELİK