Diyarbakır mutfağı genellikle et ağırlıklı olsa da kültür açısından büyük bir zenginliğe sahip. Yalnızca Türkiye için değil, dünya için önemli bir yere sahip olan Diyarbakır mutfağı; Mezopotamya ve Anadolu Medeniyetleri’nin geçiş bölgesinde bulunan bir şehir olması sebebiyle dikkat çekici. Bugüne dek birçok farklı medeniyetin egemenliği altına giren Diyarbakır’da farklı lezzetler ve diğer kültürlerin mutfaklarından izler görülüyor.

Özellikle kuzu ve koyun etiyle yapılan yemekleri ile dikkat çeken Diyarbakır lezzetleri protein açısından büyük bir zenginliğe sahip. Baharatlar ise yemeklerin yapımında önemli bir rol oynuyor.


Diyarbakır’ın yalnızca Türkiye için değil dünya için önemli bir turistik lokasyon olmasını sağlayan en önemli özelliklerinden biri Türkiye’nin gastronomi şehirleri arasında yer alıyor olması. Diyarbakır seyahatinizi planlarken deneyimlemeniz gereken yemekleri önceden incelemelisiniz. Eğer denemeniz gereken yemeklerle ilgili kafa karışıklığı yaşıyorsanız sizler için derlediğimiz listeye göz atabilirsiniz.

Salim Güran'ın oğlunun ifadesi ortaya çıktı! Salim Güran'ın oğlunun ifadesi ortaya çıktı!

DİYARBAKIR’IN MEŞHUR YEMEKLERİ LİSTESİ 

Meftune
Duvaklı Pilav
Mumbar Dolması
Patlıcan Dizme
Ayvalı Kavurma
Mahlepli Diyarbakır Çöreği
Cartlak Kebabı
Kaburga Dolması
Ciğer Kebabı
Nardanaşı

Muhabir: Devrim AKTÜRK