Turunçgiller arasında nadir görülen bir meyve olan ve tadı damaklarda bırakan kanlı portakal, Diyarbakır'daki semt pazarı tezgahlarında yerini aldı.
KİLOSU 25 LİRA
Pazarcı esnafları kan portakalını dilimlenerek yenilmesi dışında bir de suyunun da sıkılarak içilebileceğini söylüyor. Uzmanlara göre meyveyi zeytinyağlı yemeklerde ve salatalara da ilave etmek yararlıdır. Diyarbakır'da ise kilosu 25 liraya satılan meyvenin bir çok faydası olduğu belirtiliyor.
KAN PORTAKALININ FAYDALARI
Uzmanlar kan portakalının vücuda, saçlara ve cilde faydası olduğunu söylüyor. Kan portakalı kanser riskini azaltır ve vücudun erken yaşlanmasını önler. Antosiyanin maddesi ile kalp sağlığını da korur.
C vitamini vücutta kolajen üretimini artırır, kemik, diş ve cilt sağlığı için büyük önem taşır. Kan portakalı normal portakaldan tap 4 kat daha fazla C vitamini içerir.