Bu yıl yaz aylarının etkisini erken österdiği Diyarbakır’da sıcakların düşmesiyle birlikte soğuk algınlığ ve grip gibi hastalıklar da yüzünü göstermeye başladı. Kentte hizmet veren birçok bitkisel, doğal bitkilerin bulunduğu aktarlar ise, bağışıklık sistemini güçlendiren bitkisel ürünlere ilginin arttıığını da söyledi. Kentte hizmet veren aktarlar bir yandan da vatandaşları uyardı.

Havalar soğudu, vatandaşlar aktarlara akın etti

Batman’da belediye her sokağa yaptı: Gözler Diyarbakır’a çevrildi Batman’da belediye her sokağa yaptı: Gözler Diyarbakır’a çevrildi

AKTARLARA HASTA OLMADAN GELİN ÇAĞRISI
Mevsim geçiş dönemlerinde sabahları soğuk akşam saatlerinin ise soğuk ama güneşli bir havanın seyrettiğini belirten katarlar, Hava değişimlerinden dolayı çok sık hastalıldığını, Hasta olduktan sonra değil hasta olmadan önce bağışıklık sistemini güçlü tutmak gerektiğini vurguluyor. Aktarları da besin güçlendirici takviyeler için giden vetandaşların ise, hasta olduktan sonra geldiğini söylüyor.

Vatandaşların hasta olmadan önce doğal tedavi yöntemleriyle bağışıklıklarını güçlendirmesi gerektiğini söyleyen aktarlar, mevsim geçişi dönemlerinde daha dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekerek, hasta olduktan sonra değil hasta olmadan önce gelinmesi çağrısında bulunuyor.

Muhabir: Remziye ÇELİK