Merkez Sur ilçesinde, özellikle 6 Şubat depremlerinden sonra bazı camilerde güçlendirme çalışmalarına başlandı.

Melek Ahmet Cami Sur

Melik Ahmet Cami

Restorasyon sürecine giren camiler ise ibadete kapatıldı. Bir süredir ibadete kapalı olan camiler Kültür ve Turizm Bakanlığınca restorasyon sürecine girdi. Fakat restorasyon sürecinde olan camilerde hiçbir çalışma yapılmadığı görüldü. Bazı camiler 1 yıl bazıları da 6 aydır ibadete kapalı. Vatandaşlar ve esnaflar ibadete kapatılan camilerde bir an önce çalışmalara başlanmasını talep ettiler.Parlı Cami Restorasyon

Safa Parlı Cami

MELİK AHMET CAMİSİNE KİLİT VURULDU, ÇALIŞMALAR UNUTULDU
Bir yıla yakındır ibadete kapalı olan Melik Ahmet Cami’de esnaflar caminin giriş kapısının üstünde bir büyük taşın çıktığını görüp yetkililere haber veriyor. Yetkililer çalışma yapmak için caminin kapısına kilit vurdular. Fakat taşın düşme ihtimaline karşı sadece kapı kapatılırken caminin etrafında hiçbir önlem alınmadığı görüldü. Aylar sonra Kültür Ve Turizm Bakanlığı caminin etrafını kapatıp cami restorasyon sürecine alınıyor. Ramazan ayından önce etrafı kapatılan camide şuana kadar hiçbir çalışma yapılmadığı görüldü. Tarihi cami bir yıla yakındır ibadete kapalı olurken esnaf ve vatandaşların tepkisine neden oldu.

Diyarbakır’daki cami aylardır ibadete kapalı Mahalleli tepkili

Diyarbakır’da yasak bitti! İşte tezgahların kralı Diyarbakır’da yasak bitti! İşte tezgahların kralı
Behram Paşa Cami

TARİHİ CAMİLER AYLARDIR İBADETE KAPALI 
Sur ilçesinde Safa Parlı Cami, Behram Paşa Cami ve Melik Ahmet Cami bir süredir ibadete kapalı olup hiçbir çalışma yapılmadığı görüldü. Vatandaşlar ibadete kapalı olan camilerde yetkililerin biran önce çalışmalara başlamasını gerektiğini ifade ettiler. Safa Parlı Cami 6 Şubat depremlerinden bu yana kapalı. Caminin minaresinin restorasyon çalışmasında bir buçuk yıldan beridir etrafı demir iskelelerle kapalı olduğu görüldü.

Muhabir: Abdullah AKYOL